Pretraga

Dom u Mostaru uspješno nastavlja gradnju: Donatori uplatili milijun eura

A- A+

Gradnja studentskog doma Dompes u Mostaru uspješno se nastavlja i to zahvaljujući donatorima s kojima je ukupno sakupljeno više od milijun eura. Zbg posljednjih donatora koji su željeli ostati anonimni koju su uplatili su 10.000 eura prijeđena je granica od te impozantne cifre. Prema želji obitelji donatora soba broj 18 zvat će se idućih 50 godina Nada, a svojim su darom, kao i ostalih više od tri tisuće darovatelja zaista pružili nadu za ostvarenje snova mnogim budućim generacijama studenata
 

Izdvojeni članak

[FOTO] Dom za 150 studenata gradi se u Mostaru: Evo kada se otvara

Gradnja doma, započela u siječnju 2015. napreduje po planu pa se očekuje da će Dompes biti otvoren 5. rujna 2017. Vrijednost Dompesa je oko milijun i pol eura što znači da će dobrotvornim prilozima biti potrebno prikupiti još 500 tisuća eura. Trenutno se radi na postavljanju krova, vanjske izolacije i otvora. 

Najviše sredstava uplatili su Vlada Republike Hrvatske u iznosu od 2.8 milijuna kuna, Federalno ministarstvo financija 400 tisuća kuna, Ministarstvo financija i trezora BiH 280 tisuća kuna, Vlada zapadno-hercegovačke županije 160 tisuća kuna, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije 160 tisuća kuna, Grad Mostar 120 tisuća kuna, Ministarstvo financija Republike Srpske 80 tisuća kuna, Grad Dubrovnik 20 tisuća kuna, a prvi uplatitelj bio je Campanile d.o.o. Mostar s 20 tisuća kuna. 

Darovatelji koji financiraju po jednu kompletnu sobu u iznosu od 10 tisuća eura stječu pravo da se sobe 50 godina od otvorenja Dompesa sobe nazivaju njihovim imenom ili onako kako oni žele. 

Sve donacije, upute za uplatu dobrovoljnih priloga i troškovnik i stanje izvedenih radova potpuno su javni i svakomu dostupni na web stranici Dompesa kako bi svi darovatelji mogli provjeravati kako se troše njihovi prilozi.