Pretraga

10 srednjoškolskih programa u Varaždinskoj županiji koje su upisali osmaši s najviše bodova

A- A+

Na vrhu ljestvice škola koje su upisali najbolji učenici u Varaždinskoj županiji jest program prirodoslovno-matematičke gimnazije u Prvoj gimnaziji Varaždin. Prosječni broj bodova upisanih tamo je 79,27. No, nakon Prve gimnazije Varaždin na ljestvici se nalaze dva strukovna programa – farmaceutski i arhitektonski tehničar. U nastavku pogledajte cijelu tablicu škola koje su upisali učenici s najviše bodova u ovoj županiji.

Foto: Facebook; Prva gimnazija Varaždin

I ove godine po županijama predstavljamo škole koje su na ljetnom roku upisali učenici s najviše bodova. Podatke smo zatražili od Ministarstva znanosti i obrazovanja, a danas je na redu Varaždinska županija.

Na vrhu je ljestvice prirodoslovna-matematička gimnazija Prve gimnazije Varaždin za koju je prosječni broj bodova upisanih bio 79,27. Najmanji broj bodova upisanog u tom programu bio je 73,08. Sljedeća dva mjesta na ljestvici zauzeli su strukovni programi. Na drugom je mjestu Medicinska škola Varaždin sa svojim smjerom farmaceutskog tehničara i prosječnim brojem bodova upisanih od 77,79 bodova. Na trećem je pak mjestu arhitektonski tehničar Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole Varaždin. Za taj smjer prosječni broj bodova upisanih bio je čak 77,56 boda.

Izdvojeni članak
učionica razred

20 srednjoškolskih programa u Zagrebu koje su upisali učenici s najviše bodova

Dalje na ljestvici prevladavaju strukovni programi. Svoja mjesta pronašli su programi tehničara za računalstvo, medijskog tehničara, tehničara za mehatroniku i elektrotehničara. Ipak, ima i programa gimnazija pa je tako već na četvrtom mjestu ponovno Prva gimnazija Varaždin s programom opće gimnazije. Taj je program, kada pogledamo podatke od prošle godine, bio na drugom mjestu, a program prirodoslovno-matematičke gimnazije i lani je bio na prvom mjestu.

Cijelu tablicu škola koji su upisivali učenici s najviše bodova u Varaždinskoj županiji možete vidjeti u nastavku. Osim imena škole, naziva programa i prosječnog broja bodova upisanih, izdvojili smo i broj bodova prvog te bodove posljednjeg na listi.

10 srednjoškolskih programa u Varaždinskoj koje su upisivali najbolji osmaši | izvor podataka: MZO

Podatke za ostale do sada objavljene županije čitajte ispod:

20 srednjoškolskih programa u Zagrebu koje su upisali učenici s najviše bodova

10 srednjoškolskih programa u Splitsko-dalmatinskoj županiji koje su upisali osmaši s najviše bodova

10 srednjoškolskih programa u Primorsko-goranskoj županiji koje su upisali osmaši s najviše bodova

10 srednjoškolskih programa u Zagrebačkoj županiji koje su upisali učenici s najviše bodova

10 srednjoškolskih programa u Karlovačkoj županiji koje su upisali učenici s najviše bodova

10 srednjoškolskih programa u Požeško-slavonskoj županiji koje su upisali učenici s najviše bodova

10 srednjoškolskih programa u Osječko-baranjskoj županiji koje su upisali učenici s najviše bodova

10 srednjoškolskih programa u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji koje su upisali osmaši s najviše bodova