Pretraga

Državni inspektorat i Coca-Cola objavili koja se pića povlače s tržišta: ‘Ako imate ove proizvode, javite nam se’

A- A+

Nakon zaprimanja informacija o trovanju s gaziranim pićima, oglasila se sanitarna inspekcija Državnog inspektorata koja provodi inspekcijski nadzor u ugostiteljskim objektima i kod određenih distributera. Također, o svemu se očitovala i Coca-Cola istaknuvši kako privremeno povlače određene proizvode. Kako navode, analiza nije pokazala nepravilnosti u proizvodnji ili u proizvodima, no neke proizvode povlače do završetka službene istrage.

limenke i boce coca cola

Coca Cola | foto: Canva

Državni inspektorat oglasio se po pitanju slučajeva sumnje na trovanje gaziranim pićima. Nakon toga, oglasila se i Coca-Cola koja je objavila koja pića povlači iz trgovina u Hrvatskoj nakon što su potvrđena dva slučaja trovanjem u Hrvatskoj, a sumnja se na još nekoliko.

Uzeta su četiri uzorka, svi istog brenda

Kako navode, sanitarna inspekcija Državnog inspektorata odmah je po zaprimanju informacije o događanju u Rijeci obavila inspekcijski nadzor u ugostiteljskim objektima i kod distributera u Rijeci. U sklopu inspekcijskih nadzora, ističu kako su uzeta četiri uzorka, svi marke Romerquelle, koji su na analizi u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo.

Iz Državnog inspektorata ističu kako u inspekcijskim nadzorima u prometu nije zatečena suspektna serija  Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330 ml, a koju je konzumirala osoba sa zadobivenim tjelesnim ozljedama.

– Slijedom zaprimljenih novih informacija tijekom jučerašnjeg dana o događanjima na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu sanitarna inspekcija izuzela je jedan uzorak Coca cola, Original taste, Gazirano osvježavajuće bezalkoholno piće, 500 ml, iz samposlužnog aparata te još dva uzorka Coca cola 2 l, Original taste i Zero iz maloprodajne trgovine, navode.

Izdvojeni članak
limenke gaziranog pića

Student završio na hitnoj nakon što je popio piće iz automata na PMF-u, policija je ušla na fakultet

Sanitarna privremeno zabranila povlačenje sumnjivih proizvoda

Potvrdili su kako su uzorci na analizi u HZJZ-u, a sanitarna inspekcija obavila je inspekcijski nadzor u trgovačkom društvu u Zagrebu.

S ciljem zaštite javnozdravstvenog interesa i zaštite zdravlja ljudi, odnosno postojanja sumnje da hrana nije sigurna, a u skladu s Zakonom o hrani, sanitarna inspekcija je trgovačkom društvu privremeno zabranila stavljanje na tržište i povlačenje suspektnih proizvoda. Iz Inspektorata navode kako je u tijeku inspekcijsko postupanje te odmah po zaprimanju rezultata analiza, sanitarna inspekcija poduzima zakonom propisane mjere o kojima će Državni inspektorat pravovremeno obavijestiti javnost.

Coca-Cola objavila koja točno pića povlači

Nakon odluke Državnog inspektorata, Coca-Cola je objavila koja točno pića povlači. Ističu kako slijedom navedenih događaja poduzimaju korake kako bi zaštitili javno zdravlje, prenosi Index.hr.

– Privremeno povlačimo jednu seriju Coca-Cola Original Taste 500ml u plastičnoj ambalaži (PET) s tržišta prema Usmenom rješenju Državnog inspektorata Republike Hrvatske, serija proizvoda Coca-Coca Original Taste, gaziranog bezalkoholnog pića, 500 ml PET proizvedenog 11. listopada 2023. s rokom trajanja do 11. travnja 2024. godine. Iako naša interna analiza nije pokazala nepravilnosti u proizvodnji ili u proizvodima, također smo donijeli odluku o privremenom povlačenju dvije ograničene serije Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate 330ml u staklenoj ambalaži do završetka službene istrage. Riječ je o serijama proizvedenim 27. svibnja 2023. (s rokom trajanja do veljače 2024.) i 22. lipnja 2023. (s rokom trajanja do ožujka 2024.), prenosi Index.hr.

Izdvojeni članak
bolnica

Dječak naručio sok od jabuke pa završio u bolnici: U hladnjaku se zabunom našla opasna lužina?

 ‘Ako imate proizvode s navedenim datumima, javite nam se’

Iz Coca-Cole na kraju objave navode kako nastavljaju surađivati s nadležnim tijelima i poduzimaju konkretne aktivnosti kako bi zaštitili svoje potrošače.

– Ukoliko imate proizvod s navedenim datumima proizvodnje ljubazno vas molimo da kontaktirate naš Centar za potrošače putem e-mail adrese [email protected] ili pozivom na 0800 0455, objavila je Coca-Cola.