Pretraga

Na dva tjedna zatvorene srednje škole u jednom gradu, prelazi se na online nastavu

A- A+

Prema podacima nacionalnog Stožera civilne zaštite RH, na razini Hrvatske u protekla 24 sata zabilježeno je 48 novih slučajeva zaraze koronavirusom. U Vukovarsko-srijemskoj županiji šest je novozaraženih, dok ih je u nedjelju bilo 19. Zbog većeg broja zaraženih učenika, srednje i osnovne škole za učenike od 5. do 8. razreda prelaze na dva tjedna na online nastavu.

Foto: srednja.hr

– Radi se o tome da je epidemiološka situacija pogoršana na prostoru naše županije, posebno u Vinkovcima, a vezano je za vjerska obilježavanja koja smo imali  proteklog vikenda. Situacija je takva da smo morali donijeti određene odluke jer je broj pozitivnih osoba unazad ova dva dana sve veći i u tome dijelu prednjače osobe mlađe životne dobi odnosno osobe koje su bile na krizmi i pričesti, rekao je jučer načelnik Stožera Vukovarsko-srijemske županije, Zdravko Kelić.

Izdvojeni članak

Tek trećina učitelja kaže da je online nastavu održavala uživo, roditelji tvrde da je takvih i manje

Jedna od mjera u toj županiji odnosi se na grad Vinkovce, gdje od danas srednje škole i osnovne za učenike od 5. do 8. razreda nastavu izvode online putem.

Mjera će trajati najmanje dva tjedna.

– Zbog zabilježenog većeg broja zaraženih učenika moramo se brinuti o onim najosjetljivijima pa će time online nastavu pratiti učenici koji u školu idu po posebnom programu. Nastava će biti organizirana tako da će se od ponedjeljka pa u narednih 14 dana održavati online nastava u vinkovačkim srednjim školama i osnovnim školama za učenike od petog do osmog razreda. Nastava za niže razrede i dalje će se održavati u učionicama. Imamo jednu iznimku, a to je Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića gdje će učenici četvrtih razreda nastavu također pohađati online, a zato što se u toj školi bilježi veći broj zaraženih učenika, rekla je pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje VSŽ, Jadranka Mustapić-Karlić.

Gradonačelnik Vinkovaca, Ivan Bosančić, istaknuo je da je ovo način na koji će učenici od prvog do četvrtog razreda imati više prostora u školama te će se i tako smanjiti mogućnost zaraze.

– Ovo što činimo, činimo kako bi suzbili zarazu na što manju razinu, a naše građane zaštitili, a već u petak ćemo preispitati odluku o online nastavi te vidjeti treba li je suziti ili možda i proširiti , istaknuo je Bosančić.