Pretraga

Žena pred školom u Slavoniji prijetila da će baciti bombu: Govorila da ima listu za odstrel

A- A+

U šokantnom incidentu ispred Osnovne škole Bartola Kašića, majka jednog učenika iz nižih razreda izazvala je zabrinutost prijeteći bombom i tvrdeći da ima ‘listu za odstrel’. Ravnateljica škole navela je kako problem s dotičnom ženom postoji već neko vrijeme te da su roditelji već ranije upućivali pritužbe zbog prijetnji.

Policija, Osnovna škola Bartola Kašića Vinkovci

Policijsko vozilo ispred Osnovne škole Bartola Kašića u Vinkovcima | foto: M. Gelenčir, srednja.hr i Grad Vinkovci

Policijska uprava Vukovarsko-srijemske županije potvrdila je kako su u četvrtak u 15 sati primili telefonsku dojavu o prijetnji u blizini škole. Riječ je ženi koja je pred Osnovnom školom Bartola Kašića u Vinkovcima prijetila da će baciti bombu i da ima ‘listu za odstrel’. Glasnogovornik policije, Dragoslav Živković, izvijestio je da je situacija pod kontrolom i da istražuju sve okolnosti ovog slučaja, javlja Danas.hr

– Intenzivno provjeravamo sve navode kako bismo utvrdili sve okolnosti, a slučaj je pod kontrolom policije, rekao je Živković za Danas.hr.

Prema svjedočenju jedne majke čije dijete ide u isti razred kao i dijete žene koja je prijetila, incident se dogodio pred samom školom ovog četvrtka oko 14-15 sati. Djeca su se povukla u razrede i bila prestravljena.

Ravnateljica potvrdila incident

Ravnateljica škole, Vlasta Pavlović Elez, potvrdila je za Danas.hr da su policiju odmah obavijestili o prijetnji i da su slijedili protokol i pravilnik.

– Jedna punoljetna ženska osoba u dvorištu škole izjavila da će baciti bombu na školu. Nekoliko učenika to je čulo. Odmah nakon što sam to saznala i mi smo obavijestili policiju koja je odmah izašla na teren. Nije bila dojava da je bomba u školi, nego da će je baciti na školu. Policija provodi istragu, a mi smo u školu postupili prema protokolu i pravilniku, rekla je ravnateljica Pavlović Elez za Danas.hr.

Izdvojeni članak
stolice u učionici i policijska rotirka

Dojave o bombama u Rabu: Evakuirane škole, otkazana nastava za ponedjeljak

Roditelji već ranije prijavljivali prijetnje žene

Osim toga, ravnateljica je navela da problem s dotičnom ženom postoji već neko vrijeme te da su roditelji već ranije upućivali pritužbe zbog prijetnji. Iako nije potvrđeno da je žena privedena, Ministarstvo obrazovanja je primilo e-mail jedne od zabrinutih majki, što ukazuje na ozbiljnost situacije.

Prema riječima majke koja je dala izjavu za Danas.hr, čini se da su roditelji odlučili da njihova djeca neće ići u školu dok se situacija ne smiri jer su se prethodni incidenti negativno odrazili na zdravlje djece. Ravnateljica škole nije potvrdila ovu informaciju, naglašavajući da će se vidjeti hoće li djeca doći u popodnevnu smjenu. Slučaj ostaje pod istragom policije, a roditelji i školsko osoblje nastoje osigurati sigurnost djece.