Pretraga

Edukacija za učenike zagrebačke škole: ‘Željeli smo im približiti koronavirus uz znanstvene činjenice’

A- A+

Na zagrebačkom MIOC-u, odnosno u XV. gimnaziji održano je predavanje i edukacija za učenike o koronavirusu. Učenicima je predavanje održala profesorica biologije koja radi na MIT-u, a koja je nekadašnja učenica MIOC-a. Kako kaže ravnatelj Nikola Dmitrović, želja je bila učenicima približiti koronavirus kroz predavanje uz znanstvene činjenice koje su provjerene.

Foto: Pixabay

Oko tridesetak učenika zagrebačke XV. gimnazije, popularnog naziva MIOC, sudjelovalo je na predavanju, odnosno edukaciji o koronavirusu. Edukaciju je održala profesorica biologije na MIT-ju, nekadašnja učenica MIOC-a, Vanja Klepac Ceraj.

– Tema predavanja je bila orijentirana prvenstveno na biološku stranu priče o virusima s posebnim naglaskom na koronavirus. Pričalo se o strukturi virusa, mutacijama, evoluciji virusa, varijacijama u genomu, načinima na kojima postižu virulentnost. Predavanje je bilo na engleskom jeziku zbog prirode posla profesorice Klepac Ceraj, specifičnom sadržaju, a i polaznicima koji su većinski bili učenici našeg međunarodnog programa, rekao je Nikola Dmitrović, ravnatelj XV. gimnazije Zagreb.

Izdvojeni članak
učenik piše u bilježnicu u razredu

Jesu li COVID potvrde urodile plodom? Ministarstvo otkrilo novi broj cijepljenih u školama i faksevima

Dodaje kako su učenici bili jako zadovoljni temom i pristupom samom predavanju, a najviše ih je zanimala nova omikron varijanta, kako je nastala i kako su prepoznali da je to nova varijanta.

– Ideja je došla sama od sebe. Profesorica biologije u školi Mihaela Marceljak Ilić je u kontaktu s profesoricom, a korona je trenutno zanimljiva tema. Željeli smo učenicima približiti korona virus kroz predavanje na visokoj razini uz znanstvene činjenice koje su provjerene i koje znanstvenici koriste na MIT-u, poručio je ravnatelj.