Pretraga

Edukacija za učenike zagrebačke škole: ‘Željeli smo im približiti koronavirus uz znanstvene činjenice’

A- A+

Na zagrebačkom MIOC-u, odnosno u XV. gimnaziji održano je predavanje i edukacija za učenike o koronavirusu. Učenicima je predavanje održala profesorica biologije koja radi na MIT-u, a koja je nekadašnja učenica MIOC-a. Kako kaže ravnatelj Nikola Dmitrović, želja je bila učenicima približiti koronavirus kroz predavanje uz znanstvene činjenice koje su provjerene.

Foto: Pixabay

Oko tridesetak učenika zagrebačke XV. gimnazije, popularnog naziva MIOC, sudjelovalo je na predavanju, odnosno edukaciji o koronavirusu. Edukaciju je održala profesorica biologije na MIT-ju, nekadašnja učenica MIOC-a, Vanja Klepac Ceraj.

– Tema predavanja je bila orijentirana prvenstveno na biološku stranu priče o virusima s posebnim naglaskom na koronavirus. Pričalo se o strukturi virusa, mutacijama, evoluciji virusa, varijacijama u genomu, načinima na kojima postižu virulentnost. Predavanje je bilo na engleskom jeziku zbog prirode posla profesorice Klepac Ceraj, specifičnom sadržaju, a i polaznicima koji su većinski bili učenici našeg međunarodnog programa, rekao je Nikola Dmitrović, ravnatelj XV. gimnazije Zagreb.

Izdvojeni članak
razred učenici učionica

Jesu li COVID potvrde urodile plodom? Ministarstvo otkrilo novi broj cijepljenih u školama i faksevima

Dodaje kako su učenici bili jako zadovoljni temom i pristupom samom predavanju, a najviše ih je zanimala nova omikron varijanta, kako je nastala i kako su prepoznali da je to nova varijanta.

– Ideja je došla sama od sebe. Profesorica biologije u školi Mihaela Marceljak Ilić je u kontaktu s profesoricom, a korona je trenutno zanimljiva tema. Željeli smo učenicima približiti korona virus kroz predavanje na visokoj razini uz znanstvene činjenice koje su provjerene i koje znanstvenici koriste na MIT-u, poručio je ravnatelj.

Edukacija za učenike zagrebačke škole: ‘Željeli smo im približiti koronavirus uz znanstvene činjenice’
Share via
Copy link
Powered by Social Snap