Pretraga

Evo kako je izgledala Noć muzeja uz vintage kostime u ŠPUD-u

A- A+

Ovogodišnja je Noć muzeja u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu bila zanimljiva po radionici Vintage fotografije. Posjetitelji su se mogli fotografirati u duhu prošlog stoljeća – u prikladnim kostimima i s aparatima iz sredine prošlog stoljeća. U dvorišnim atelierima škole, uz brojne ostale radionice, posjetitelji su se zadržali upravo na kostimiranoj školskoj radionici.

Nera Šimić|ŠPUD

Škola primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu već dugi niz godina sudjeluje u Noći muzeja kao partner Muzeja za umjetnost i obrt. I ove je godine program Noći muzeja ŠPUD obogatio radionicama svojih dvorišnih ateliera, a poseban je interes izazvala ovogodišnja novost – Vintage foto studio u organizaciji Foto odjela.

Izdvojeni članak

Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Zagreb

U atelieru su za posjetitelje bili izloženi stari fotoaparati i uređaji, a posjetitelji su se fotografirali u duhu vremena sredine prošlog stoljeća. Sve su fotografije nastale dvookim analognim fotoaparatom, uz autentičnu scenografiju i kostime. 

– Pronašao sam zaboravljeni fotoaparat iz sredine prošlog stoljeća i nakon što smo ga u Školi isprobali, vidjeli smo da je u potpunosti funkcionalan i za jedan sat već smo imali gotovu fotografiju. Odlučili smo zato da ovogodišnja radionica bude posebna, u vintage stilu, komentirao je Vladimir Šimunić, voditelj Foto odjela u ŠPUD-u.

Nera Šimić|ŠPUD

Uslijedila je i potraga za kostimima koje bi posjetitelje mogli u potpunosti vratiti u prošlost i oživjeti duh vremena. Atmosfera sredine prošlog stoljeća zavladala je fotoradionicom. 

– Broj posjetitelja je nadmašio naša očekivanja, pa nismo imali predaha. Interes je bio velik i uspjeli smo fotografirati tridesetak grupa posjetitelja, a uz to se i dobro nasmijati. Djeci je ovakva vrsta događanja bila posebno zanimljiva, kaže Vladimir Šimunić.