Pretraga

[FOTO] Studenti na Savi na jedinstven način podržali radnice SC-a: ‘Tete niste same’

A- A+

Sedmi je dan štrajka radnika SC-a koji ne posustaju od svog zahtjeva za potpisivanjem Kolektivnog ugovora. Nakon jučerašnjeg prosvjeda u Cvjetnom naselju te demonstrativne šetnje do zagrebačkog Studentskog centra, kako je i najavljeno prosvjed se danas u 11:00 sati održao i u najvećem studenstskom naselju u Zagrebu – popularnoj Savi. 

foto: Ivan Božić|srednja.hr

Izdvojeni članak

Radnici SC-a ulaze u sedmi dan štrajka: Iz uprave tvrde da ih studenti ne podržavaju u tome

Iako sanacijski ravnatelj SC-a Mirko Bošnjak tvrdi između ostaloga, da studenti ne podržavaju sindikalne aktivnosti te kako je ‘evidentno da štrajk nije uspio’, a zbog solidarnosti prema studentima menze diljem Zagreba rade prema uobičajenom radnom vremenu, studenti su očigledno nešto drugačijeg stajališta od onog koje ravnatelj navodi.

Kako su u 11:00 sati najavili svoj dolazak u Studentsko naselje ‘Stjepan Radić’, na balkonu jednog paviljona osvanuo je transparent podrške najdražim tetama na Savi.

Natpis ‘Tete, niste same’ ispisan na plahti vrlo je brzo na društvenim mrežama zaradio simpatije mnogih stanovnika Save, a vjerujemo i mnogih teta koje svakodnevno brinu o prehrani studenata.

Studentski dom ‘Stjepan Radić’, Facebook