Pretraga

Fuchs poslao pismo školama: U utorak za dio učenika skraćena nastava zbog nadolazećih izbora

A- A+

Iduće srijede, 17. travnja održavaju se parlamentarni izbori. To će biti neradni dan. No, i dan prije, u utorak, za učenike u drugoj smjeni u školama koje su biračko mjesto nastava će biti skraćena do 18:30 sati. Takvu je uputu školama dao ministar znanosti i obrazovanja, Radovan Fuchs.

glasačka kutija i ubacivanje listića i prazna učionica

Foto: Pexels | Unsplash

Ove godine u Hrvatskoj se održavaju troji izbori – za Hrvatski sabor 17. travnja, za Europski parlament 9. lipnja i predsjednički čiji datum još nije poznat. Budući da oni za Hrvatski sabor padaju na srijedu, to će, sukladno zakonu, biti neradni dan. Za one učenike čija je škola biračko mjesto, nastava će u utorak u popodnevnoj smjeni biti skraćena, izvijestilo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

– S obzirom da se i na ovim izborima veliki broj biračkih mjesta nalazi u osnovnim i srednjim školama, koja se u pravilu uređuju na dan koji prethodi izbornom danu, molimo vas da u školama u kojima će se nalaziti biračka mjesta, organizaciju odgojno-obrazovanog rada na dan 16. travnja 2024. godine organizirate na način da poslijepodnevna smjena traje najduže do 18:30 sati, stoji u pismu koje je školama uputio ministar obrazovanja, Radovan Fuchs.

Izdvojeni članak
prva slika lijevo ogromni glasački listić, durga slika desno glasačka kutija

VIDEO: Prvi puta idete na izbore? Pogledajte kako će izgledati proces glasanja na biralištu

Dodaje kako u MZO-u vjeruju da će, kao i do sada, škole uspjeti organizirati nastavu na način da se u značajnijoj mjeri ne poremeti obrazovni proces, a biračkim odborima koji su imenovani za provedbu glasovanja na biračkim mjestima u osnovnim i srednjim školama u značajnijoj mjeri olakšati uređenje biračkih mjesta za izborni dan.

Inače, za mlade birače koji će prvi puta izaći na izbore snimili smo i informativni video o tome što se događa kada dođu na biralište, a možete ga vidjeti u nastavku.

Pismo ministra školama možete vidjeti u dokumentu ispod. Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab