Pretraga

Gimnazija organizira akciju s važnim ciljem: ‘Ovim se projektom želi potaknuti na čitanje od najranije dobi’

A- A+

Prva gimnazija Varaždin u suradnji s Osnovnom školom Trnovec, i ove godine organizira humanitarnu akciju povodom Međunarodnog dana knjige, kojoj je za cilj potaknuti čitanje od najranije dobi. Sudjelovati mogu apsolutno svi do samog kraja mjeseca.

lektire_knjige_knjižnica

Foto: srednja.hr

Učenici i djelatnici Prve gimnazije Varaždin i Osnovne škole Trnovec pridružili su se i ove godine humanitarnoj akciji ‘Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj’, a sve u sklopu Međunarodnog dana darivanja knjigom koji se obilježava 14. veljače.

– Ovim se projektom želi potaknuti na čitanje od najranije dobi. Do 29. veljače nove ili čiste i očuvane knjižice učenici i djelatnici škole mogu donijeti u školsku knjižnicu, a ostali građani na portu Prve gimnazije, napominju iz Prve gimnazije Varaždin.

Izdvojeni članak
Djeca koriste tablet

Državni tajnik objasnio zašto Šveđani smanjuju digitalizaciju u školama: Učenici im imaju problema s čitanjem i pisanjem

Akciju inače vode knjižničarke i profesorice Prve gimnazije Varaždin Jasminka Horvatić-Bedenik i Marinela Marčetić, a pridružile su im se i bivše učenice koje rade u Osnovnoj školi Trnovec, učiteljica Nikolina Bajić te knjižničarka Violeta Lukač.

Prikupljene knjige bit će darovanje Odjelu za pedijatriju i Dječjem vrtiću.