Pretraga

Ovo su učenici koji su najbolji u Matematici: Iz jedne gimnazije pomeli konkurenciju

A- A+

Nakon rezultata s Državnog natjecanja iz Hrvatskog jezika, stigli su i rezultati Državnog natjecanja iz Matematike. Natjecalo se više od 260 učenika osnovnih i srednjih škola. Sedmero učenika je ostvarilo maksimalan broj bodova, a najviše medalja, čak njih 11, otišlo je u XV. gimnaziju u Zagrebu.

matematika trigonometrija

Predavačicu robotike pitali smo koje joj je gradivo matematike bilo najteže | Foto: Unsplash; Anoushka S

Agencija za odgoj i obrazovanje objavila je konačne rezultate Državnog natjecanja iz Matematike na kojemu je sudjelovalo 264 učenika i učenica iz osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske. Učenici srednjih škola pisali su dvije varijante ispita – A i B, a najviše medalja otišlo je u XV. gimnaziju u Zagrebu.

Najbolji matematičari u osnovnim školama

Na Državnom natjecanju iz Matematike natjecali su se učenici od 5. do 8. razreda. Dvoje osmaša dijeli prvo mjesto s istim, maksimalnim brojem bodova, a to su Fran Čačinović iz Osnovne škole Dragutina Domjanića u Zagrebu i Božo Kelava iz Osnovne škole Davorina Trstenjaka također u Zagrebu. Na trećem mjestu je učenik Emanuel Vidović iz Osnovne škole ‘Lotrščak’ iz Zagreba.

Prvo mjesto u kategoriji 7. razreda pripalo je učenici Eni Novak iz Osnovne škole Jurja Habdelića u Velikoj Gorici. Na drugom mjestu je učenik Ivan Katalenić iz Osnovne škole Sveti Martin na Muri i na trećem mjestu je Lovro Kličković iz Osnovna škola Šime Budinića iz Zadara.

Jerko Matuško iz Osnovne škole ‘Vladimir Nazor’ u Pločama nalazi se na prvom mjestu u kategoriji 6. razreda, do kje na drugom mjestu učenik Filip Šuškavčević iz Osnovne škole Bogumila Tonija u Samoboru. Na trećem mjestu je Matej Marijetić iz Osnovne škole Nikole Hribara u Velikoj Gorici.

Što se tiče učenika u 5. razredu, prvo mjesto pripalo je Sergeju Starešinčić iz Osnovne škole Mahično u Karlovcu. Drugo mjesto dijeli dvoje učenika, Gabriel Kos iz Osnovne škole Vjenceslava Novaka u Zagrebu te Ante Poplaša iz Osnovne škole Središće iz Zagreba.

Izdvojeni članak
Ispit mature iz Hrvatskog jezika

Objavljeni rezultati Državnog natjecanja iz Hrvatskog jezika: Ovo su imena najboljih učenika

Najbolji srednjoškolci u B kategoriji

Na prvom mjestu u B kategoriji 1. razreda srednjih škola je učenik Luka Ozvačić iz Srednje škole Ivan Švear u Ivanić-Gradu. Drugo mjesto zauzela je učenica Ana Karla Vodanović iz XV. gimnazije u Zagrebu, a treće učenik Marko Glučina iz Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića u Makarskoj.

Što se tiče učenika i učenica 2. razreda srednjih škola u B kategoriji, prvo mjesto pripalo je Mihaelu Miloslaviću iz Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića s pravom javnosti u Dubrovniku. Na drugom mjestu je Petar Marić iz Srednje škole Dugo Selo, a na trećem Matija Ljutić iz Prirodoslovne i grafičke škole Rijeka.

U kategoriji 3. razreda prvo mjesto dijele Matija Krivec iz Gimnazije Sesvete i Bernard Pribanić iz I. tehničke škole Tesla u Zagrebu, dok je na trećem mjestu učenik Danijel Pilaj iz Gimnazije Josipa Slavenskog u Čakovcu.

Lucija Stipetić iz Gimnazije i strukovne škole Bernardina Frankopana u Ogulinu zauzela je prvo mjesto u B kategoriji učenika 4. razreda srednje škole. Na drugom je mjestu Vito Arić iz Gimnazije Nova Gradiška i na trećem Ela Benić iz Gimnazije Dubrovnik.

Izdvojeni članak

Otto je iz šest predmeta najbolji u svojoj županiji: ‘Rad profesora s nadarenima treba dodatno platiti’

Najbolji srednjoškolci u A kategoriji

U A kategoriji 1. razreda srednjih škola, na prva tri mjesta nalazi se čak četvero učenika iz iste škole, odnosno iz XV. gimnazije u Zagrebu. Tako je na prvom mjestu učenik Fabijan Cikač, na drugom učenica Maša Dobrić, a treće mjesto dijeli dvoje učenika, Kristijan Šimović i Mare Zrno Agoli.

Prvo mjesto u kategoriji 2. razreda zauzela je učenica Lana Milani iz Gimnazije Andrije Mohorovičića u Rijeci. Drugo mjesto pripalo je učeniku Valu Karanu iz XV. gimnazije u Zagrebu, dok treće mjesto dijele Karlo Ahel iz Gimnazije Andrije Mohorovičića u Rijeci i Luka Duplančić iz XV. gimnazije u Zagrebu.

U kategoriji 3. razreda srednje škole ponovno se vidi dominacija učenika iz zagrebačke XV. gimnazije gdje su njihovi učenici zauzeli sva tri mjesta. Učenica Lara Semeš je na prvom, David Lang je na drugom, a Adrian Grbac Lacković je na trećem mjestu.

Prvo mjesto u 4. razredu pripalo je, ponovno, učeniku iz XV. gimnazije u Zagrebu, Namiku Agiću. Učenica Stella Čolo iz Gimnazije Franje Petrića u Zadru je na drugom mjestu, a učenik Emanuel Tukač iz Prve gimnazije Varaždin je na trećem mjestu.

Cijeli popis svih učenika i koliko su bodova ostvarili na Državnom natjecanju iz Matematike nalazi se u dokumentu ispod. Ako vam dokument nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab