Pretraga

Gimnazijalci u školi imaju dnevni boravak, a nedavno je preuređen: U njemu se nalazi čak i – TV

A- A+

Katolička gimnazija u Požegi preuredila je školski dnevni boravak smješten u potkrovlju zgrade. U preuređenju su im uvelike pomogli prijedlozi učenika, pa su tako u dnevnom boravku sada smještene šarene vreće za sjedenje, kaktusi i televizor.

Foto: Katolička gimnazija Požega

Posljednjih dana ove nastavne godine, učenici Katoličke gimnazije u Požegi dobili su novouređeni školski dnevni boravak smješten u potkrovlju zgrade. Postavljene su dugo iščekivane raznobojne vreće, koje, prema riječima škole, unose atmosferu mladenačke opuštenosti, kreativnosti, stvaralaštva i života.

– Opremanje školskog dnevnog boravka započeto je još svibnju kada je nakon provedene ankete među učenicima utvrđena potreba i želja za jednim neformalnim prostorom namijenjenom učenicima za kvalitetnije provođenje slobodnog vremena u školi. Učenici su u okviru ankete dali svoje prijedloge o uređenju dnevnog boravka. Neki prijedlozi bile su upravo vreće za sjedenje, televizor, zvučnici, biljke, kuhalo za kavu ili čaj, stoji u objavi Katoličke gimnazije.

Izdvojeni članak

Ne, ovo na fotki nije dnevni boravak, nego kabinet za biologiju u jednoj hrvatskoj školi

U dnevnom boravku posađeno je šest kaktusa uz pomoć profesorice Martine Franjić, a ravnatelj Ivan Bedenčić postavio je i televizor. Iz škole napominju kako su reakcije učenika i nastavnika izrazito pozitivne te da će preostale želje realizirati postupno od iduće školske godine.

– Iako škola neosporno jest institucija, naša je vizija da škola iz institucije prijeđe u školu zajednicu. Svaku zajednicu čine ponajprije ljudi, a ljudima je svojstveno družiti se, komunicirati, boraviti zajedno, surađivati, pomagati jedni drugima, zaključuju iz Katoličke gimnazije.