Pretraga

Golema tuga u čakovečkoj školi: ‘Dvojica kolega iz zbornice u sat vremena odlaze na posljednje počivalište’

A- A+

Tužne vijesti stižu iz Gimnazije Josipa Slavenskog u Čakovcu. U svega nekoliko dana preminula su dvojca umirovljenih profesora te škole. Obojica su bili profesori njemačkog i latinskog dugi niz godina.

Foto: Pixabay

Iz Gimnazije Josipa Slavenskog u Čakovcu izvijestili su kako su ovih dana preminula dvojica dugogodišnjih profesora te škole, umirovljeni profesor Branko Stojko (77) te umirovljeni profesor Marko Rašić (75). Obojica su predavala njemački i latinski.

Komemoracija za profesora Stojka održat će se u Gimnaziji J. Slavenskog ovog petka u podne, dok je posljednji ispraćaj istoga dana u 15 sati na groblju u Mihovljanu. Mnogi su se od njega oprostili u komentarima ispod objave škole, kazavši kako je im je bila privilegija poznavati profesora Stojka te učiti od njega.

– Ostao u lijepom sjećanju kao dobar, drag i humorističan profesor. Laka mu međimurska zemljica. Sućut obitelji, napisala je jedna bivša učenica.

Samo dan kasnije iz iste škole obavijestili su kako je preminuo i dugogodišnji profesor Marko Rašić. Komemoracija za profesora Rašića održava ovog petka u Gimnaziji u 11 sati, dok će ispraćaj biti u 14 sati na groblju u Mihovljanu.

– Dvojica kolega iz zbornice u sat vremena odlaze na posljednje počivalište, komentirala je jedna profesorica ispod objave škole.

Profesora Rašića bivši učenici opisuju kao izrazito temeljitog nastavnika od kojega su puno naučili.

– On je bio profesor i nastavnik kojeg sam izuzetno poštovala. Sretna sam što mi je predavao i zahvalna na svemu što sam naučila od njega. Često ga se i s radošću sjećam. Pokoj mu duši i iskrena sućut obitelji, pogotovo kćerima na koje je uvijek bio izuzetno ponosan, napisala je bivša učenica.

Copy link
Powered by Social Snap