Pretraga

Gorjela gimnazija u Širokom Brijegu: Učenici evakuirani, nastava odgođena do daljnjeg

A- A+

U ponedjeljak navečer izbio je požar na zgradi Gimnazije fra Dominika Mandića i Srednje strukovne škole Široki Brijeg. Požar na školi izbio je u potkrovlju, a onda se brzo proširio na krov. Požar je krenuo dok su učenici još bili u školi, a na teren su vrlo brzo izašli vatrogasci. Na sreću, učenici su sigurno evakuirani te nitko nije stradao.

Učenici Gimnazije fra Dominika Mandića i Srednje strukovne škole u Širokom Brijegu evakuirani su u ponedjeljak oko 19 sati nakon što je izbio veliki požar, zbog kojega se urušio dio krova i stropa na posljednjem katu zgrade. Nitko nije ozlijeđen, ali nastala je ogromna materijalna šteta, piše portal Jabuka.tv.

Urušio se dio krova, ali nitko nije stradao

Požar je prema prvim izvješćima izbio u potkrovlju, najvjerojatnije zbog neispravnih električnih instalacija, te se brzo proširio prema krovištu. Zbog vatre se urušio dio krova, a zatim i stropa koji je pao u hodnik na posljednjem katu zgrade gimnazije. Nastava je odgođena do daljnjeg.

Nakon što je izbio požar oglasilo se školsko zvono te su učenici koji su bili na nastavi evakuirani na sigurno. Na sreću, nitko nije stradao. Gasitelji su ubrzo sa šest vozila nakon izbijanja požara stigli na mjesto nesreće. U pomoć gasiteljima iz Širokoga Brijega stigle su kolege iz Gruda te mjesta Kočerina.

Izdvojeni članak

Učenici koji su spasili ljude iz požara nagrađeni za hrabrost: ‘Ponovo bismo sve isto napravili’

Požar ugašen oko 1:30 sati, vatrogasci dežurali cijelu noć

Gasitelji su se teško probijali do mjesta požara zbog dima i vatrene buktinje, a pomagali su im i pripadnici policije u Širokom Brijegu. Djelatnici Elektroprivrede Hrvatske zajednice HercegBosne isključili su električnu energiju, zbog čega je bez napajanja ostao veći dio središta Širokog Brijega.

Kako piše Jabuka.tv, požar je prema prvim izvješćima izbio u potkrovlju, najvjerojatnije zbog neispravnih električnih instalacija. Djelatnici škole su, u nastojanju da sačuvaju vrijedne školske dokumente, iznijeli dnevnike i svu ostalu arhivu izvan zgrade škole. Požar je ugašen u utorak oko 1:30 sati, a vatrogasci su dežurali cijelu noć.