Pretraga

[FOTO] U podrumu Instituta za fiziku izbio požar: Oglasili se vatrogasci i policija

A- A+

Sinoć je u 18:47 oglašen požarni alarm za požar u Institutu za fiziku u Zagrebu. Na teren su izašli vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Zagreb i požar je prigušen do 19:09. Što je točno uzrokovalo požar i kolika je materijalna šteta, za sada nije poznato, ali vatrogasci su nakon gašenja požara raskapali UPS ormar i iznijeli akumulatorske baterija na otvoreno.

Požar u Institutu za fiziku u Zagrebu

Požar u Institutu za fiziku u Zagrebu | Foto: JVP Zagreb

Na adresi Instituta za fiziku u Zagrebu sinoć je izbio požar, a alarm se oglasio u 18:47 nakon čega su na teren izašli vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Zagreb.

– U podrumskoj prostoriji znanstvene ustanove iz za sada neutvrđenog razloga izbio je požar baterija za napajanje u slučaju nestanka električne energije. Požar su ugasili vatrogasci, a visina materijalne štete za sada je neutvrđena, objavila je PU zagrebačka.

Izdvojeni članak
Boranka

Hvalevrijedna akcija: Srednjoškolci sudjelovali u najvećem europskom pošumljavanju požarišta

Iz JVP Zagreb su nam otkrili kako su vatrogasci ugasili požar u vrlo kratkom roku.

– U 19:09 požar je prigušen te se gašenje privodi kraju. Zbog velike količine dima vrši se aktivno odimljavanje prostora. U 19:32 rasklapa se UPS ormar, vrši se odimljavanje i iznošenje akumulatorskih baterija na otvoreno, a dva vozila su ostala na osiguranju do 21:53 kada se prvo vatrogasno vozilo vrača u postaju, a drugo ostaje do 23:32 na dežurstvu kada je utvrđeno da više nema opasnosti, priopćili su nam iz JVP Zagreb.

Ozlijeđenih osoba nije bilo, a kolika je točno materijalna šteta nastala ustanovit će policija nakon očevida.