Pretraga

Gotovo 40 tisuća osmaša danas doznaje svoju sudbinu: Objavljuju se konačne ljestvice upisa u srednju

A- A+

Liste upisa u srednje škole zaključane su 10. srpnja, a konačne ljestvice poretka za gotovo 40 tisuća osmaša bit će objavljene danas u podne. Kandidati ostvaruju pravo upisa samo u onaj program na čiju su ljestvicu poretka u tom trenutku svrstani, a sukladno ostvarenom broju bodova.

Srednja.hr

Nakon isteka jučerešnjeg roka za dostave prijavnica u školu, danas u podne bit će poznate i konačne ljestvice poretka. Sve što će učenici još morati obaviti jest i osobno se upisati u školu u koju su ‘upali’.

– Upisnice će biti dostupne na kartici ‘Moj odabir’ 13. srpnja od 12:00 sati. Samim time, nakon objave konačnih ljestvica poretka, kandidati će moći ispisati i upisnicu (na kartici ‘Moj odabir’) koju će, zajedno s ostalom dokumentacijom potrebnom za upis, donijeti u srednju školu u kojoj su ostvarili pravo upisa do 19. srpnja, a srednja škola zaprimljene dokumente treba označiti u sustavu, pojašnjavaju iz CARNet-a.

Izdvojeni članak

Drame po upisima: Radi jedne stotinke boda ostao bez mjesta u željenoj školi

Na upisnicu se moraju potpisati učenik i roditelj, a u opravdanim slučajevima kada kandidati nisu u mogućnosti potpisati se, dovoljan je potpis roditelja. Ako ni roditelj, odnosno skrbnik nije u mogućnosti dostaviti potpisanu upisnicu, potpisanu upisnicu može dostaviti osoba opunomoćena kod javnog bilježnika.

– Nakon 12:00 sati kraj obrazovnoga programa u kojemu kandidat ostvaruje pravo upisa u stupcu Pravo upisa prikazivat će se riječ ‘Da’, a na svim ostalim ljestvicama poretka umjesto plasmana stajat će ‘ -‘. Kandidati koji su stekli pravo upisa u programe za koje je uvjet, uz upisnicu, dostava dodatne dokumentacije, navedeno mogu provjeriti na svom sučelju na kartici Moji rezultati/Detaljno, pojašnjeno je na stranici upisi.hr.

Svi dokumenti srednjoj školi moraju se dostaviti od 13. do 19. srpnja 2018. godine.

– Napominjemo da srednje škole same određuju točne datume i vrijeme za zaprimanje upisnica i dodatne dokumentacije unutar ovdje predviđenog razdoblja (13.-19. srpnja) i objavljuju ih na svojoj mrežnoj stranici i oglasnoj ploči škole, poručuju iz CARNet-a.

Na jesenskom upisnom roku za preostala slobodna mjesta mogu konkurirati samo oni koji se nisu uspjeli upisati u ljetnom upisnom roku. Slobodna mjesta za jesenski rok bit će poznata od 20. srpnja 2018.

Gotovo 40 tisuća osmaša danas doznaje svoju sudbinu: Objavljuju se konačne ljestvice upisa u srednju
Share via
Copy link
Powered by Social Snap