Pretraga

Hrvatska rigorozno kažnjena zbog divljanja navijača!

A- A+

UEFA je Hrvatskoj zbog bakljade i divljanja navijača na utakmici protiv Irske odsjekla kaznu od 25 tisuća eura. Dio huligana je ponovio bakljadu protiv Talijana, a ovog su puta i rasistički vrijeđali tamnoputog napadača Azzurra Maria Ballotelija. Valja napomenuti da je krovna europska nogometna organizacija, zbog sličnih grijeha, Rusima uvjetno oduzela šest bodova u sljedećem kvalifikacijskom ciklusu te se i u HNS-u boje ovog scenarija.

daylife.com

HNS je dobio čestitku od UEFA-e i račun od 25 tisuća eura, a šačica huligana je ponovno osramotila Hrvatsku. Bakljadom su nakratko prekinuli utakmicu drugog kola protiv Italije, zviždali su na protivničku himnu i za kraj rasistički vrijeđali tamnoputog Maria Balotellija.

UEFA već puno desetljeće djeluje pod sloganom Lets kick racism out of football, no ni nakon više desetaka kazni našim klubovima dijelu navijača neke stvari ne dolaze do mozga. Bacanje banana i hukanje svakom crncu koji prođe travnjakom već je postao standard na utakmicama HNL-a i europskih natjecanja na kojima sudjeluju naši klubovi, a u petak je taj primitivizam propupao i pred očima milijuna.

Iz Nyona su jasno dali doznanja da bi sljedeća kazna našem savezu mogla biti vrlo drastična. Rusima su već odrezali šest bodova u sljedećem europskom kvalifikacijskom ciklusu. Doduše kazna je uvijetna, ali jasno pokazuje da ljudi na vrhu gube strpljenje s rasistima.

Već u petak se počelo spekulirati o kazni koja nas još čeka i gotovo svi se slažu da nam ne gine ruski scenarij, ako ne i nešto gore. Naime, kako prenosi Jutarnji list, postoje spekulacije da nas u slučaju ponavljanja prijestupa, UEFA namjerava i izbaciti s Eura u Francuskoj 2016.godine, no to još nije potvrđeno.