Pretraga

Nastavnici prvi put dobivaju uskrsnicu od 100 eura, evo kada im sjeda na račun

A- A+

Zaposlenici državnih i javnih službi, među kojima su i nastavnici, ovog Uskrsa prvi put dobivaju uskrsnicu. Nastavnicima će 100 eura uskrsnice biti isplaćeno u ponedjeljak 25. ožujka. Da će dobiti uskrsnicu dogovoreno je još u listopadu u pregovorima sindikata javnih i državnih službi s Vladom oko povećanja osnovice i rasta ostalih dodataka.

uskrsnice

Uskrsnice | foto: Pixabay, srednja.hr

Zaposlenici državnih i javnih službi, pa tako i nastavnici, ovog Uskrsa prvi put dobivaju 100 eura uskrsnice, odnosno godišnje nagrade za uskršnje blagdane. Kako su objavili iz Sindikata hrvatskih učitelja, uskrsnica će biti isplaćena u ponedjeljak 25. ožujka.

Da će nastavnici, odnosno zaposlenici u državnim i javnim službama dobiti uskrsnicu poznato je još od listopada. Naime, tada su sindikati prihvatili Vladinu ponudu povećanja postojeće osnovice za 45 eura, rast božićnice za 70 eura te uskrsnicu u iznosu od 100 eura. Ukupno će država za sve zaposlene u državnim i javnim službama za uskrsnice, stoji na stranicama Vlade, isplatiti 25 milijuna eura.

Izdvojeni članak
bankomat_novac

Zeko stiže i nekim studentima: Redovitima i izvanrednima općina daje 200 eura uskrsnice

Kao što smo pisali, u rujnu su sindikati tražili da uskrsnica iznosi 300 eura, no na kraju je dogovoren iznos od 100 eura. Ranije su sindikati javnih službi, tijekom pregovora oko drugog dodatka Temeljnom kolektivnom ugovoru za službenike i namještenike u javnim službama u travnju prošle godine, tražili da uskrsnicu svi zaposlenici javne službe dobivaju u iznosu od 100 eura, da za članove ona bude 200 eura i da se isplati retroaktivno već za 2023. godinu. Taj im je prijedlog tada odbijen.