Pretraga

Hrvatski svećenik i misionar u Zambiji otvorio studentski dom

A- A+

Marino Ninčević je zadarski svećenik, ali i znanstvenik, profesor te misionar i humanitarac. Ovog ljeta dobio je donaciju od 45 tisuća dolara s kojom je odlučio izgraditi studentski dom u Zambiji. Ninčević je na Facebooku objavio da su radovi na tom studentskom domu pri samome kraju i da će učenici uskoro useliti u njega.

Foto: Facebook Marino Ninčević

U centar medijske pažnje don Marino Ninčević došao je nakon sudjelovanja u Varteksovoj kampanji “Nesavršeni muškarci u savršenim odijelima” nakon čega ga je zadarska nadbiskupija prozvala. Međutim, možda mu je upravo ta izloženost medijima i javnosti pomogla da dobije donaciju od 45 tisuća dolara za humanitarnu zakladu “Srce za Zambiju” koju je osnovao s prijateljima, a koja pomaže razvoju obrazovanja u Zambiji.

Izdvojeni članak

Profesor Geografije Dejan Nemičić podijelio stotine lijekova protiv malarije

Odlučio je taj novac iskoristiti za izgradnju studentskog doma u gradu Livingstoneu. Kupio je zemljište od 5.000 kvadrata s dvije zgrade te ih je prrenamjenio u dom za nadarene i siromašne studente. Kako je odmah na ljeto i najavio, učenici će u dom useliti ovog mjeseca.

Naime, na svojem Facebooku ovaj svećenik objavio je da je studentski dom “Hrvatsko srce za Zambiju” u funkciji te da će za koji dan primiti prve studente.

– U domu će biti smješteno 30 siromašnih, ali nadarenih i u studiju uspješnih studentica i studenata, budućih učitelja, bolničarki i bolničara, bolničkih tehničara i radiologa, napisao je.

Dodao je da je realizacija drugog velikog projekta u tijeku, a riječ je o izgradnji đačkog doma u dalekoj Nawindi (zadnja fotografija u nizu). U tom domu će biti smješteno 50 djevojčica i 50 dječaka srednjoškolske dobi, napisao je Ninčević.