Pretraga

Studenti u Splitu mogu dobiti subvencije za smještaj u stanovima, evo kako se prijaviti

A- A+

Studentski centar u Splitu objavio je natječaj za subvencije koje mogu dobiti studenti koji žive kod privatnih stanodavaca. Riječ je o 60 eura mjesečno, a subvenciju u Splitu može dobiti 280 studenata. Uvjet je da su studenti zadovoljili uvjete na natječaju za studentske domove, ali da pravo na smještaj u domu nisu ostvarili.

euri i centi

Novac | foto: srednja.hr

Nakon što je Studentski centar (SC) u Zagrebu objavio natječaj za dodjelu subvencija studentima u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji koji stanuju kod privatnih stanodavaca, isto je napravio i SC u Splitu za tamošnje studente. Subvenciju od 60 eura mjesečno može dobiti 280 studenata koji su na natječaju za studentske domove ispunjavali sve uvjete, a pravo na smještaj nisu ostvarili.

Mogu sudjelovati i oni koji se nisu uselili u studentski ili učenički dom, a ostvarili su pravo sukladno pravilniku Ministarstva znanosti i obrazovanja. Studenti za prijavu trebaju potpisati i dostaviti Izjavu za subvencioniranje troškova stanovanja, potvrdu o statusu redovnog studenta te potvrdu boravišta.

– Sve dokumente studenti moraju poslati preporučenom poštom na adresu Studentski dom Bruno Bušić, Spinutska 37, Split 21 000, s napomenom -Dokumenti za subvenciju do 26.listopada, kada je zadnji dan roka za dostavu dokumentacije. Onim studentima koji svoju dokumentaciju ne pošalju u zadanom roku, ili oni studenti koji ne dostave potpunu dokumentaciju, neće biti izvršena uplata subvencioniranih sredstava za pomoć studentu koji živi kod privatnog stanodavca, naveli su iz splitskog SC-a.

Izdvojeni članak
stanarina_subvencija

Studentima u Zagrebu dijele se subvencije za smještaj u stanovima, evo kako do 60 eura mjesečno

Pravo na subvenciju nemaju studenti koji nisu sudjelovali u natječaju za subvencionirano stanovanje za akademsku godinu 2023./24. ni studenti koji su stanari studentskih ili učeničkih domova u Splitu. Podsjetimo, ova subvencija trebala bi pomoći studentima koji nisu ostvarili pravo na dom, a ona se dodjeljivala i prošlih godina u gradovima u kojima nema dovoljan postotak broja mjesta u domovima. Kao što smo pisali, ona je ove akademske godine povećana iznosom, ali i obuhvatom studenata jer je prošle godine pravo na subvenciju od 26,4 eura mjesečno imalo 210 studenata, a ove godine će 60 eura mjesečno dobivati 2.538 studenata.

Jednokratne subvencije Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade za studente podstanare ove godine neće biti. U dokumentima ispod možete pronaći natječaj SC-a u Splitu za subvencije studentima podstanara te izjavu koju treba priložiti u prijavi. Ako vam dokumenti nisu vidljivi, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab