Pretraga

Imamo rekordan broj novih slučajeva, u jednoj županiji čak pet razreda završilo u samoizolaciji

A- A+

Imamo novi rekord – 2.242 novozaraženih koronavirusom. U Zagrebačkoj županiji zbog širenja virusa pet razreda završilo je u samoizolaciji, od čega četiri osnovne, a jedan razred srednje škole.

Foto: Alexandra Koch; Pixabay

Na području Zagrebačke županije 158 je novozaraženih koronavirusom. U samoizolaciji su, zbog zaraze učenika i djelatnika škola završila četiri razreda osnovne i jedan razred srednje škole. Preciznije, samoizolacija je propisana učenicima dva razreda osnovne škole u Dugom Selu zbog pozitivnog djelatnika i učenika, jednom razredu srednje škole u Dugom Selu zbog pozitivnog učenika, jednom osnovnoškolskom razredu u Velikoj Gorici te jednom u Zaprešiću – također zbog pozitivnih učenika.

Krunoslav Capak danas je izjavio kako postojeće mjere, koje su uvedene prošlog tjedna, očito nisu djelovale, jer se to već trebalo vidjeti ovaj tjedan pa Stožer već intenzivno razgovara i razmišlja o pooštravanju dijela mjera koje se tiču okupljanja i radnog vremena.

Kako piše Novi list, šef Istarskog stožera jučer je apostrofirao i studente. Kao uzrok porasta istarskih brojki novih slučajeva, koje su se jučer povećale za 46 novozaraženih, naveo je studentski tulum u Rijeci. Kozlevac je rekao da su čak dvije trećine zaraženih u Istri, studenti koji studiraju u Rijeci.

– Kolega Kozlevac, prije nego što podijeli neke vijesti s medijima, mogao bi se posavjetovati i s nama. Najjednostavnije je reći da se slučajevi uvoze iz Rijeke i Italije, što je istina, baš kao što je istina da se virus proširio iz Kine, uzvratio je šef Stožera civilne zaštite PGŽ-a Marko Boras Mandić.

Imamo rekordan broj novih slučajeva, u jednoj županiji čak pet razreda završilo u samoizolaciji
Share via
Copy link
Powered by Social Snap