Pretraga

Video: Kako je izgledao maturalac za vrijeme korone? ‘Morali smo se testirati, jedan je bio pozitivan’

A- A+

U posljednjoj epizodi redakcijskog podcasta kojeg možete pronaći na YouTubeu i Spotifyu pričali smo o maturalcima. Prisjetili smo se kako smo se na njima zabavljali, ali se dotaknuli i nekih problema. Hrvoje je podijelio kako je izgledao njegov maturalac usred korone.

plaža i maska

Maturalac za vrijeme korone | foto: Hrvoje Debeljak, srednja.hr / Pixabay

Ono što brojnim učenicima obilježi školovanje svakako je odlazak na maturalac. U epizodi redakcijskog podcasta Duje, Ramona i Hrvoje pričali su upravo o svojim iskustvima na maturalcima. Hrvoje je na maturalcu bio za vrijeme korone 2021. godine i zbog toga je uopće bilo upitno hoće li moći na maturalac.

– Bili smo uporni kao razred i jako smo željeli na maturalac. Imali smo potporu razrednice i ravnateljice i nakon što je došao dopis da možemo na maturalac u Hrvatsku najviše četiri dana i da se prije trebamo testirati na koronu, odmah smo krenuli s planiranjem, kazao je Hrvoje.

@srednja_hr Tko je još išao na maturalac tijekom korone? Cijeli podcast u kojem pričamo o maturalcima pronađite na linku u opisu profila ☝ #srednjahr #maturalac #korona #srednjaskola #maturalnoputovanje #fyp #foryou #foryoupage ♬ original sound – srednja_hr

Hrvoje je podijelio kako su neki bili malo tužni što se ne ide u inozemstvo, no smatra da je bit maturalca ionako druženje, a sama lokacija nije toliko bitna. No, testiranje na koronavirus nije prošlo najbolje jer je jedan učenik bio pozitivan.

– Bilo je malo nezgodno čekati te rezultate, nije se znalo hoće li još netko trebati u samoizolaciju. Na kraju smo mi ostali išli na maturalac, obišli smo nekoliko dalmatinskih gradova, dodao je Hrvoje.

U videozapisu ispod ili na Spotifyu možete pogledati cijeli podcast o maturalcima i saznati gdje su Duje i Ramona bili na maturalcu. U njemu možete doznati kakve su sve dogodovštine imali naši novinari na maturalcima i bi li oni mogli voditi učenike na maturalac kao što to rade profesori.