Pretraga

Neki učenici ne idu na maturalac jer im je preskupo: ‘Mi smo bili spremni platiti, ali postoji sram’

A- A+

U posljednjoj epizodi redakcijskog podcasta kojeg možete pronaći na YouTubeu i Spotifyu pričali smo o maturalcima. Prisjetili smo se kako smo se na njima zabavljali, ali se dotaknuli i nekih problema. Jedan od njih svakako je plaćanje maturalaca koji su često vrlo skupi. Iako su naši novinari bili spremni platiti za one koji nemaju dovoljno novaca, često se događa da se ti roditelji ili učenici ne žele javiti jer ih je sram ili bi se jednostavno osjećali dužnim da im netko drugi plati izlet.

maturalac

Maturalac | foto: Pixabay, srednja.hr

Ono što brojnim učenicima obilježi školovanje svakako je odlazak na maturalac. U posljednjoj epizodi redakcijskog podcasta Duje, Ramona i Hrvoje pričali su upravo o svojim iskustvima na maturalcima. Dotaknuli su se i teme plaćanja maturalaca.

– U moje doba neki nisu imali za maturalac, a mislim da je sad to još malo gore. Mi smo imali profesore koji su imali moment da su javno prozivali učenike kojima je plaćena ekskurzija. I to ne namjerno već profesori nisu kužili da se to tako ne radi, rekao je Duje u podcastu.

@srednja_hr Koliko ste vi plaćali svoj maturalac? Cijeli podcast u kojem pričamo o maturalcima pronađite na linku u opisu profila ☝ … #podcast #srednja #srednjahr #maturalac2023#maturalac #maturant #fyp #foryoupage ♬ original sound – srednja_hr

Hrvoje je zatim dodao da se neki učenici i roditelji srame svoje financijske situacije i zapravo ne žele podijeliti da im treba pomoć.

– Mi smo bili spremni platiti za one koji nemaju, ali takvi roditelji i učenici nisu se javljali. Možda ih je bilo sram ili su se osjećali dužnim, kazao je Hrvoje.

U videozapisu ispod ili na Spotifyu možete pogledati cijeli podcast o maturalcima. U njemu možete doznati gdje su naši novinari bili na maturalcu, kakve su sve dogodovštine imali i bi li oni mogli voditi učenike na maturalac kao što to rade profesori.