Pretraga

[INA Pitalica] Kako pomoći žednom Domagoju?

A- A+

Portal Srednja.hr i INA uz pomoć studentske udruge Mladi nadareni matematičari ‘Marin Getaldić’ organiziraju ciklus INA pitalica kroz koje tijekom školske godine nagrađujemo točne odgovore na matematička i logička pitanja. Točne odgovore za prvu pitalicu u 2017. godini pošaljite na [email protected] do 7.5. kada objavljujemo pobjednika pitalica koji će osvojiti poklon paket iznenađenja iz INA-e.

Svoje odgovore za INA pitalicu pošaljite na mail [email protected] do 7.5., a osoba koja prva odgovori točno dobit će poklon paket iznenađenja iz INA-e. Isti dan objavljujemo na portalu točno rješenje i ime pobjednika. Pitalicu su osmislili Mladi nadareni matematičari ‘Marin Getaldić’.

Ina Pitalica:

Stjepan i Domagoj nalaze se međusobno udaljeni nedaleko od obale rijeke koju možemo zamisliti kao pravac. Domagoj je žedan i viče “Vode!”. Stjepan, čuvši njegove vapaje, želi otići do rijeke, natočiti čašu vode te je odnijeti Domagoju. Također, to želi napraviti prehodavši najmanji mogući put. Kako se treba kretati?