Pretraga

Incident na maturalnoj večeri: Profesor šmrkao kokain pred učenicima, snimka obišla internet

A- A+

I u susjednoj Sloveniji započele su maturalne zabave, a na jednoj takvoj odvio se veliki incident. Učenici su snimili profesora kako šmrče kokain. Snimka je u kratkom vremenu obišla internet. Ravnateljica škole pozvala je profesora na razgovor i od prošloga tjedna ne predaje u školi – sam je dao otkaz.

Učenici jedne ljubljanske gimnazije snimili su profesora kako šmrče kokain| screenshot: 24ur.com/foto: pixabay

Na maturalnom plesu učenici jedne gimnazije u Ljubljani snimili su svog profesora kako navodno konzumira kokain, prenosi 24ur.com. Snimke sa zabave nakon maturalne večeri proširile su se u vrlo kratkom vremenu, a protekli ponedjeljak je o događajima obaviještena i ravnateljica srednje škole.

– Na ovo što se događa su me upozorili razrednici četvrtih razreda, rekla je za 24ur.com ravnateljica koja tvrdi da se incident dogodio nakon završetka službenog dijela maturalnog plesa koji je organizirala škola.

Nakon saznanja o događaju profesora, koji je u školi zaposlen kao izvorni govornik preko ugovora o djelu, pozvala je na razgovor. On je sam, prenosi 24ur.com, dao otkaz i od utorka ne predaje u gimnaziji. Ondje je bio zaposlen samo nekoliko mjeseci, od listopada prošle godine.

Izdvojeni članak
mladić pali drogu

Novo istraživanje pokazalo: Kokain se u Zagrebu najviše šmrče petkom, s dvije droge smo u europskom vrhu

Ravnateljica je razgovarala i s predstavnicima učenika i roditelja, obavijestila ih je ostavci. Kaže za spomenuti portal da su se oni složili da je ispravno postupano. Također, učenike je pozvala da se i njoj i savjetovalištu mogu obratiti oko svega što se dogodilo na zabavi.

Predsjednica Udruge srednjoškolskih ravnatelja u Sloveniji, Nives Počkar, za 24ur.com rekla je da je ovo bio ‘neprihvatljiv i čin za svaku osudu’. Uvjerena je i da je riječ o iznimci, a ne o nečemu što se događa u slovenskom školstvu. Prema njezinim riječima, ubuduće će ona i ravnatelji više pažnje posvetiti prevenciji i prepoznavanju devijantnih ponašanja, prenosi 24ur.com