Pretraga

Iranski znanstvenik (27) tvrdi da je izumio uređaj kojim se može putovati kroz vrijeme

A- A+

Ali Razeghi (27) objavio je kako je izumio uređaj koji može predvidjeti budućnost kroz nečiji dodir. Tvrdi kako uređaj može pokazati događaje osam godina unaprijed.

Iranski znanstvenik deset je godina radio na uređaju za kojeg tvrdi kako može otkriti budućnost kroz dodir. Ali Razeghi iz Teherana uređaj je registrirao pri Centru za strategijska istraživanja pod imenom ‘The Aryayek Time Travel Machine‘.

Izdvojeni članak

Student (19) izumio uređaj za čišćenje nakupina smeća na oceanima

‘Uređaj vas neće odvesti u budućnost, ali će budućnost dovesti k vama’

Njegov uređaj budućnost navodno predviđa tako što uzima očitanja iz otiska korisnika, a tako može otkriti budućnost do osam godina unaprijed, tvrdi Razeghi. – Uređaj radi po skupu kompleksnih algoritama, a budućnost predviđa s točnošću od čak 98 posto, rekao je znanstvenik.

Ali Razeghi je serijski izumitelj pod čijim je imenom čak 179 izuma, a na ovome je radio deset godina. – Moj izum stane u torbu za prijenosno računalo, a može predvidjeti detalje života korisnika u sljedećih pet do osam godina. Neće vas odvesti u budućnost, ali će budućnost dovesti k vama, objasnio je Ragezhi.

Izdvojeni članak

Izradio zlatnu košulju kako bi došao do žene svog života

Tvrdi kako bi vladama uređaj jako dobro došao

Znanstvenik tvrdi kako bi ovaj uređaj dobro došao vladama, koje bi na taj način mogle predvidjeti izazove koje bi im mogli štetiti i djelovati u skladu s tim. Iako ga prijatelji i rodbina kritiziraju zbog toga što smatraju da se ‘igra Boga’, on uz svoj izum stoji i dalje, te tvrdi kako njime ne ide protiv religijskih uvjerenja.

– Amerikanci troše milijune dolara kako bi izumili ovakav uređaj, a ja sam ga već izradio po puno nižoj cijeni. Uređaj još uvijek ne lansiramo zato jer bi Kinezi ukrali ovu ideju, i preko noći je producirali u milijune primjeraka, zaključio je.