Pretraga

Istraživanje pokazalo: U Hrvatskoj više od 80 posto ispitanih želi nastavu u klupama

A- A+

Istraživanje koje je provedeno na skoro 200 tisuća sudionika iz Hrvatske i deset susjednih zemalja pokazalo je da se u svakoj državi više od 70 posto ispitanih zalaže za nastavu u klupama. Isto tako, više od 80 posto sudionika smatra da je tradicionalan način nastave ujedno i najučinkovitiji.

razred učenici učionica

Foto: Pixabay

Ovoga tjedna službeno je započela nova školska godina, a zbog koronavirusa ujedno je to i treća pandemijska godina za učenike i nastavnike u Hrvatskoj. Nakon dvije godine gdje su učenici imali online i kombiniranu nastavu, Rakuten Viber proveo je istraživanje na gotovo 200 tisuća sudionika iz Hrvatske i deset susjednih zemalja o tome kako na koji način bi željeli da se nastava održava ove godine.

Rezultati iz Hrvatske pokazuju da 83 posto sudionika želi da se nastava provodi u školama. Nastavu na daljinu odabralo je samo osam posto hrvatskih ispitanika, dok je devet posto ljudi otvoreno za opciju pola-pola. Slična je situacija i u drugim zemljama regije.

Izdvojeni članak

Fuchs: ‘Ravnatelj može donijeti odluku da se maske u razredu ne moraju nositi’

U Srbiji povratak u školske klupe podržava 87 posto ispitanika. Više od 70 posto ispitanika u svakoj državi podržava opciju obrazovanja uživo, a više od 80 posto regionalnih ispitanika najboljim i najučinkovitijim načinom učenja smatraju učenje u učionici. U istraživanju su, uz Hrvatsku i Srbiju, sudjelovale Grčka, Mađarska, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Ukrajina, Slovačka, Češka, Poljska i Slovenija.