Pretraga

Što sve možete s diplomom Pravnog fakulteta? Saznajte na Danima karijera, evo kad se održavaju

A- A+

Karijera pravnika u sudstvu, odvjetništvu i trgovačkim društvima, Pravnici novog doba i Karijera u poreznoj struci samo su neke od tema ovogodišnjih Dana karijera Pravnog fakulteta u Zagrebu, čije će se otvorenje održati u ponedjeljak, 26. veljače 2024., s početkom u 14 sati u dvorani IV, na adresi Ćirilometodska ulica 4.

Foto: Pravni fakultet Zagreb

Uvodnim govorom prisutnima će se obratiti dekan Fakulteta prof. dr. sc. Ivan Koprić, nakon čega u 14:10 sati slijedi panel diskusija pod nazivom ’Karijera pravnika u sudstvu, odvjetništvu i trgovačkim društvima’, u sklopu koje će svoja iskustva podijeliti Damir Kontrec, predsjednik Građanskog odjela Vrhovnog suda RH, Ivica Marinac, član komisije za normativnu djelatnost – Grupa za kazneno pravo Hrvatske odvjetničke komore te Neven Vranković, potpredsjednik za Korporativne aktivnosti Atlantic Grupe. Druga panel rasprava pod nazivom ’Karijera pravnika u EU institucijama’ započet će u 16:30 sati, a sudjelovat će Fran Marko Stojković, Tihana Balagović, Ida Dojčinović i Mislav Mataija.

Ovogodišnji Dani karijera, koji će se održati od 26. veljače do 1. ožujka 2024., otvoreni za studente i diplomante prava, javne uprave i poreznog studija koji su diplomirali u posljednjih godinu dana, približit će studentima zahtjeve i vještine potrebne za specifična područja rada te izazove u radu koje donosi moderna tehnologija rada u našim strukama. Razni paneli i radionice održat će se od 26. do 28. veljače, dok su 29. veljače i 1. ožujka rezervirani za Career Speed Dating – kratke individualne razgovore za posao s poslodavcima u trajanju do deset minuta.

Važnost Dana karijera istaknuo je i dekan Koprić, naglašavajući dosadašnju dobru suradnju Fakulteta i potencijalnih poslodavaca te ističući uspjeh u zapošljavanju prethodnih generacija studenata.

– Sve to Pravni fakultet želi dodatno ojačati i poboljšati, na korist studenata, mladih profesionalaca, poslodavaca i profesije u cjelini, podijelio je Koprić.

Više informacija, kao i program, pronađite ovdje.

Veselimo se vašem dolasku i vidimo se!