Pretraga

Izum mladih Hrvatica među 100 proizvoda koji će promijeniti svijet

A- A+

Ana Burica i Josipa Majić mlade su Hrvatice čiji je izum Teddy the Guardian uvršten među 100 proizvoda koji bi u budućnosti trebali poboljšati funkcioniranje najvažnijih segmenata našeg društva.

www.examiner.com

Ana Burica i Josipa Majić izumile su medvjedića Teddy the Guardiana
koji je postao popularan među američkim farmaceutskim tvrtkama. U nešto
više od godinu dana od prodaje svog proizvoda zaradili su oko 500
tisuća eura.

Izdvojeni članak

Svi žele svog ‘Teddya’ s Ekonomskog, studentice dobile 500 tisuća eura prednarudžbe

Plišani medvjedić kao multifunkcionalni aparat za dijagnosticiranje

Njihov plišani medvjedić zapravo je multifunkcionalni aparat za dijagnosticiranje. Senzori ugrađeni u njegove ruke u manje od deset sekundi mogu očitati broj otkucaja srca, zasićenost kisika u krvi, tjelesnu temperaturu i razinu stresa.

Ana i Josipa su u nešto više od godinu dana zaprimili narudžbe u vrijednosti od 500 tisuća eura. Za njihov su proizvod najviše interesa pokazale američke farmaceutske kompanije koje ove ‘super medvjediće’ doniraju bolnicama, piše socialtech.org.uk, internet stranica gdje se jedanput godišnje objavljuje spomenuta lista.

Izdvojeni članak

Studentice ekonomije izradile medvjedića Teddyja kojim su ostvarile veliki svjetski uspjeh

Medvjedić bi mogao zamijeniti neke poslove medicinskih sestara

Ove će plišane igračke pomoći doktorima za kvalitetnije dijagnosticiranje i praćenje stanja djece, jer će moći puno češće i lakše dobivati podatke o zdravstvenom stanju djeteta. Velika prednost ovakvog načina je i to što se stanje pacijenta može pratiti kroz cijeli dan.

Osim toga, dosadašnji tradicionalni pregledi u bolnicama vrlo često nisu pokazivali točne rezultate zbog prevelikog stresa kojeg bi djeca osjećala pri viziti. Plišani medvjedići do sada su služili kako bi djeci odvratili pozornost pri pregledu. Thedy the Guardian, osim što i dalje opušta djecu, mogao bi zamijeniti i neke poslove koje su do sada odrađivale medicinske sestre.