Pretraga

[Video] Obama se oduševio ‘pametnim medvjedićem’ hrvatske inovatorice

A- A+

Naša mlada inovatorica Josipa Majić, sudjelovala je na Global Enterpreneurship Summitu u Keniji gdje je predstavila svoj projekt Teddy the Guardian, medvjedića koji mjeri djetetove vitalne funkcije i automatski ih šalje na roditeljev pametni telefon. Američki predsjednik Barack Obama pozorno ju je slušao i naglasio kako je važno da se i male države poput Hrvatske mogu pozicionirati na globalnom tržištu.

foto: US Embassy Nairobi

Izdvojeni članak

Studentice ekonomije izradile medvjedića Teddyja kojim su ostvarile veliki svjetski uspjeh

Američki predsjednik Barack Obama sudjelovao je na panelu Global Enterpreneurship Summit u Keniji gdje se, osim s vodećim svjetskim inovatorima, susreo i s mladom hrvatskom poduzetnicom Josipom Majić. Jedna od tema panela bila je i Žene u poduzetništvu, a Josipa je predstavila svoj, već nadaleko poznati startup.

Teddy the Guardian medvjedić je koji djeci čita vitalne znakove( otkucaje srca, krvni tlak, zasićenost kisikom i tjelesnu temperaturu) ugrađenim senzorima u šapi i sve te podatke bežičnim putem šalje roditeljima na pametne telefone.

U svojemu je obraćanju nekoliko puta ponosno istaknula da dolazi iz Zagreba, a predsjednik Obama oduševio se njezinim projektom i naglasio kako netko s dobrom idejom može daleko dogurati neovisno o tome dolazi li iz male ili velike zemlje.

Izdvojeni dio govora Josipe Majić možete pogledati preko video sustava Vibby, koji je također hrvatski proizvod.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap