Pretraga

[Video] Obama se oduševio ‘pametnim medvjedićem’ hrvatske inovatorice

A- A+

Naša mlada inovatorica Josipa Majić, sudjelovala je na Global Enterpreneurship Summitu u Keniji gdje je predstavila svoj projekt Teddy the Guardian, medvjedića koji mjeri djetetove vitalne funkcije i automatski ih šalje na roditeljev pametni telefon. Američki predsjednik Barack Obama pozorno ju je slušao i naglasio kako je važno da se i male države poput Hrvatske mogu pozicionirati na globalnom tržištu.

foto: US Embassy Nairobi

Izdvojeni članak

Studentice ekonomije izradile medvjedića Teddyja kojim su ostvarile veliki svjetski uspjeh

Američki predsjednik Barack Obama sudjelovao je na panelu Global Enterpreneurship Summit u Keniji gdje se, osim s vodećim svjetskim inovatorima, susreo i s mladom hrvatskom poduzetnicom Josipom Majić. Jedna od tema panela bila je i Žene u poduzetništvu, a Josipa je predstavila svoj, već nadaleko poznati startup.

Teddy the Guardian medvjedić je koji djeci čita vitalne znakove( otkucaje srca, krvni tlak, zasićenost kisikom i tjelesnu temperaturu) ugrađenim senzorima u šapi i sve te podatke bežičnim putem šalje roditeljima na pametne telefone.

U svojemu je obraćanju nekoliko puta ponosno istaknula da dolazi iz Zagreba, a predsjednik Obama oduševio se njezinim projektom i naglasio kako netko s dobrom idejom može daleko dogurati neovisno o tome dolazi li iz male ili velike zemlje.

Izdvojeni dio govora Josipe Majić možete pogledati preko video sustava Vibby, koji je također hrvatski proizvod.