Pretraga

Studentice ekonomije izradile medvjedića Teddyja kojim su ostvarile veliki svjetski uspjeh

A- A+

Ana Burica i Josipa Maijć su i uspješne studentice Bachelor Degree in Business i Master in Managerial Informatics studija na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, koje su svojim novim projektom Teddy The Guardian postigle su još jedan u nizu značajnih uspjeha na međunarodnom tržištu. Riječ je o plišanom medvjediću koji je izrađen od organskih materijala, a ugrađenim senzorom mjeri djeci otkucaje srca, krvni tlak, zasićnost kisikom te tjelesnu temperaturu. Sve te podatke medvjedić Teddy šalje na mobilnu aplikaciju roditeljima.

Foto: srednja.hr

Studentice Bachelor Degree in Business i Master in Managerial Informatics studija na zagrebačkoj Ekonomiji Ana Burica i Josipa Maijć zahvaljujući svom posljednjem projektu Teddy The Guardian ostvarile su veliki međunarodni uspjeh. Radi se o projektu kojim su studentice htjele spojiti bogatu hrvatsku tradiciju u tekstilnoj industriji s novim tehnološkim mogućnostima koje pružaju certificirani medicinski senzori, kojima se upravlja kroz sustave otvorenog koda. Mlade i usješne studentice su izradom Teddyja na Seedcamp Weeku u Londonu proglašene pobjednicama te su dobile brojne ponude za financiranje daljnjeg razvoja poslovne ideje, prenosi Netokracija.

Seedcamp

Seedcamp je tvrtka s jednim od najuspješnijih akceleracijskih programa u Europi jer uspijeva osigurati financiranje za čak 83 posto startup tvrtki o kojima vodi brigu.

Plišani medvjedić mjeri otkucaje srca i krvni tlak

Teddy The Guardian je plišani medvjedić izrađen od organskih materijala, koji u sebi ima ugrađene medicinske senzore pomoću kojih mjeri djeci otkucaje srca, krvni tlak, zasićenost kisikom te tjelesnu temperaturu. Sve te podatke bežičnom tehnologijom šalje na mobilnu aplikaciju roditeljima.

Ana i Josipa su izradile i razvile ovaj kompleksan proizvod uz pomoć vrhunskih mentora iz SAD-a, Japana i Austrije s kojima su stupile u kontakt za vrijeme studiranja u inozemstvu. Od velike su im pomoći bila i brojna međunarodna informatička natjecanja na kojima su osvojile mnoge nagrade. Djevojke su potpisale ugovor o partnerstvu s Deusche Telecomom te si osigurale financijska sredstva za narednih pola godine daljnjeg razvoja.

Izdvojeni članak
Nikola Znaor (prvi s lijeva)

Mladi hrvatski arihtekt (21) izumio ‘kožu’ za zgrade te pobijedio na europskom natjecanju

Osnovale tvrtku u Londonu

Radi što uspješnijeg rada i razvoja spomenutog projekta, studentice trenutno borave u Londonu gdje su osnovale svoju tvrtku u Tech Cityju – tehnološkom parku u istočnom Londonu kojeg su prvi put posjetile u svibnju predvođene profesorom Mariom Spremićem.

O velikom uspjehu Teddyja The Guardiana izvjestili su i brojni svjetski mediji kao što su američki i japanski TechCrunch, Le Monde, ELLE, NY Daily News i ORF. No Ana i Josipa iza sebe imaju još jedan uspješan projekt – iDerma. Radi se o softverskom rješenju koje dermatolozima i ostalim medicinskim organizacijama omogućuje prikupljanje podataka o pacijentima i praćenje terapije na jedinstven te iznimno personaliziran način.

Djevojke je također Europska komisija odabrala među mlade i uspješne ljude iz Hrvatske te je upravo kroz priču o njihovim postignućima predstavila Hrvatsku kao 28. članicu Europske unije.