Pretraga

Izvrsnost se itekako isplati: U ovom gradu 110 najboljih maturanata dobiva po tisuću kuna

A- A+

Najboljim maturantima iz Osijeka, Grad je dodijelio nagradu za izvrsnost. U proračunu je za njih bilo osgurano 110 tisuća kuna, pa je čak 110 učenika dobilo jednokratnu stipendiju od 1.000 kuna. Grad Osijek nagrade za najbolje maturante dodjeljuje od 2015. godine.

Foto: Marko Matijević|srednja.hr

Najbolje ovogodišnje osječke maturante njihov Grad je nagradio s jednokratnom stipendijom u pojedinačnom iznosu od 1.000 kuna. Svoje najbolje maturante odabralo je 18 škola, pa je sveukupno 110 učenika dobilo novčanu nagradu.

Izdvojeni članak

Osijek pokreće dva nova studijska programa: Pogledajte koja te kada će se moći upisati

U ime gradonačelnika Ivana Vrkića, maturante je jučer primila njegova zamjenica Žana Gamoš koja im je čestitala na uspjehu dodajući da su izvrsni učenici, najbolji u onom što rade, sreća i ponos Osijeka.

– Grad Osijek nagrađuje izvrsnost, kako u osnovnim školama, tako u posljednjih nekoliko godina nagrađujemo i najbolje maturante. Kada vidimo ovako veliki broj izvrsnih Osječanki i Osječana onda znamo da naš grad ima svjetlu, kvalitetnu i natprosječnu budućnost, rekla je Gamoš.

Zadovoljstvo ostvarenim izvrsnim rezultatima i dobivenom nagradom izrazili su i sami maturanti. Ivana Kiš, učenica Obrtničke škole Osijek, smjera frizer, kazala je da joj se to zanimanje oduvijek sviđa te kako se trudila, učila, obavljala praksu i kako će novčanu nagradu utrošiti na pribor i opremu.

Stipendija će dobro doći i maturanticama Glazbene škole Franje Kuhača.

– Nadam se da ću upisati Glazbenu školu u Zagrebu, smjer dirigiranje. To je najzahtjevniji smjer na Muzičkoj akademiji i bit ću jako sretna ako uspijem, a stipendija će dobro doći, pogotovo za prijamni ispit, kazala je Vanesa Kovačević.

– Želim upisati teoriju glazbe na Umjetničkoj akademiji u Splitu. Još čekam rezultate i drago mi je što je škola prepoznala moj rad kroz ove četiri godine, rekla je Andrea Berk.