Pretraga

Jedan od najpopularnijih YouTubera naišao na truplo čovjeka koji je počinio samoubojstvo pa objavio snimku

A- A+

Poznati Youtuber Logan Paul ovih je dana šokirao cijeli svijet nakon što je objavio video u kojem se nalazi truplo čovjeka koji je počinio samoubojstvo. Naime, Logan je naišao na obješenog čovjeka kada je za vikend posjetio Aokigaharu, šumu na ograncima planine Fuji u Japanu, odviše poznatu po brojnim samoubojstvima koja se u njoj počine, prenosi New York Magazine. Nedugo nakon objave, izbrisao je video, a potom se jučer i javno ispričao. No, internet nije imao milosti te su svi osudili njegov čin.

Foto: Youtube Screenshot

Uz Logana je bilo nekoliko ljudi, među njima još jedan Youtuber Andy Altig koji je ovaj događaj popratio na sličan način. I on je objavio video naslova ‘Pronašli smo truplo *emocionalno*’ te ga podijelio s ostatkom svijeta, piše New York Magazine.

‘Ovo je trebao biti zabavan video’

U jednome trenutku na videosnimci Logan se okreće i shvaća da se iza njega nalazi nešto što nalikuje obješenom čovjeku.

‘Hej, jesi živ? Jel’ nas je*eš?’ pitao se Logan u videu, a onda je shvatio da se radi o stvarnome truplu.

– Puno mi toga trenutno prolazi kroz glavu. Ovo mi je prvi put [da vidim truplo]. Ruke su mu ljubičaste. Učinio je to jutros, kazao je Logan.

Nakon toga okrenuo je kameru prema sebi i ispričao se Logangu, nazivu koji koristi za svoje fanove, zbog toga što je ‘ovo trebao biti zabavan video’. Nakon toga ustanovio je kako samoubojstvo nije šala, kao ni mentalni poremećaji. Naposljetku, to sve biva objavljeno i u prva 24 sata doseže nevjerojatnu gledanost od 6.3 milijuna klikova.

https://twitter.com/AnnaAkana/status/948080312159895552

Povukao video pa objavio niz isprika

Nakon što je postao viralan i uzrokovao burne reakcije, Logan Paul povukao je video te se odlučio ispričati za svoj čin. Jednu od takvih isprika objavio je jučer ujutro na Twitteru, kazavši kako nije objavio video zbog klikova.

– Započnimo s ovim – žao mi je. Ovo mi se dogodilo prvi put. Nikad se nisam susreo s ovolikim kritikama jer nikada do sada nisam učinio ovakvu pogrešku. Okružen sam dobrim ljudima i vjerujem da donosim dobre odluke, no čovjek sam i mogu pogriješiti. Nisam to učinio zbog klikova. Imam već klikove, Objavio sam video misleći da mogu stvoriti pozitivnu reakciju na internetu, a ne tornado negativnosti. To mi nikad nije bila namjera. Namjeravao sam podići svijest o samoubojstvima i njihovoj prevenciji. Mislio sam ‘ako ovaj video spasi samo jedan život, vrijedno je’. Bio sam u šoku, kao što se primijeti u videu. Još uvijek sam, kazao je Paul.

Nakon što su i dalje nastavile prevladavati negativne reakcije, Paul je odlučio objaviti i video ispriku u kojoj se direktno obraća publici. Međutim, jedan dio internetske zajednice i dalje nije zadovoljan te traži da ga i sam Youtube dodatno kazni.