Pretraga

Ovo morate pogledati: Netko je napravio balkansku verziju trilera za GTA, urnebesna je

A- A+

GTA Balkan možda nikada neće biti objavljen kao videoigrica, ali to ne znači da ne može imati svoj trailer. Internetom već kruži urnebesna parodija na najavu za igricu ‘GTA VI’. Video je objavio YouTuber AdnanBro. Kombinacija prizora novog izdanja megapopularnog serijala s referencama  balkanske pop kulture, urnebesno je na način koji će samo Balkanci razumjeti.

GTA Balkan parodija, Screenshot: AdnanBro/YouTube

Gejmeri diljem svijeta ne mogu dočekati novo izdanje videoigrice ‘GTA VI‘. Objavljeni trailer za megapopularni serijal videoigara već je privukao salve oduševljenja. Novi trailer je pogledao i AdnanBro, poznata balkanska YouTube zvijezda. U suradnji s Angry Angelom, ovog je tjedna snimio i objavio svoj satirični video temeljen na nadolazećoj, dugo očekivanoj videoigrici.

– Grand Theft Auto Balkan. Dolazi 2069. godine, piše na kraju videa AdnanBroa i Angry Angela koji je u prva četiri sata prikupio više od 10 tisuća pregleda.

Brojne osobe koje su pogledali video su oduševljene. To je vidljivo u komentarima poput ‘Bolji od originala. Ovaj GTA bih cepao 24/7’ ‘Nasmeja me brat’ ili ‘puko od smijeha, svaka čast za trud’. Video vješto parodira GTA i u audio i u vizualnom smislu.

Izdvojeni članak
GTA 6 trailer

Nakon punih 10 godina čekanja, napokon je stigao trailer za Grand Theft Auto 6: Evo što sve znamo dosad

Svi na jednom mjestu: Od Vučića do Bake Praseta

AdnanBro je u parodiji koristio reference na brojne duhovite videe unatrag posljednjih 15 ili čak i više godina. Fore su to i provale koje su dobro poznate svakome tko živi u državama na području bivše Jugoslavije i ima pristup internetu. U videu koji je puno bolje pogledati neko ispričati, na udaru su se našli brojni poznati ljudi poput predsjednika Srbije Aleksandra Vučića ili glazbenika Desingerice. Očekivano za pozadinsku glazbu trailera je korištena harmonika, a već u samom uvodu brojne će nasmijati zafrkancija s poznatim srpskim pseudoznanstvenikom Miroljubom Petrovićem.

Tako čujemo njegovu izjavu da je ‘bio u zatvoru kad su ga hapsili oni iz Blica’, a u u videu je na ploči u policijskoj sobi napisana i njegova čuvena izjava ‘Pod mač bato’. Uz zvuk cajkaštva i scenama tek najavljene videoigrice koja se već urezala u pamćenje svih obožavatelja, parodija samo nastavlja biti sve kaotičnija i duhovitija na pravi balkanski naziv. Trčanje dviju osoba uz zvukove ‘Dragane! Dragane!’, prizor kolone auta uz zvuk ‘To nije gužva nego je katastrofa’ ili scene tučnjave uz čuveni ‘Sunce ti kalajsano’ Izeta Fazlinovića, ovaj šaljivi uradak će vas možda nasmijati do suza, ali vam i garantirano pobuditi nostalgiju. Obuhvaćene su i svađe srpskog medijskog tajkuna Željka Mitrovića s glazbenikom Bakom Prasetom, kao i gaf hrvatskog novinara Saše Kopljara kada rekao da ‘na sreću, nitko nije preživio’ avionsku nesreću.

GTA VI: Prvi puta ženska protagonistica

Kao što smo ranije pisali, najnovije izdanje ‘GTA VI’ bit će smješten u fiktivni ‘Vice City’ koji je inspiriran američkim Miamijem.  Najava videoigrice se fokusira na ženu Luciu koju igrica prati otkako je puštena iz zatvora.  Nagađa se kako će onda sa svojim dečkom počiniti razne zločine i da je priča inspirirana čuvenim američkim parom kriminalaca, Bonnie i Clyde. Neki fanovi su tvrdili i da je radnja igrice inspirirana i filmom ‘The Place Beyond the Pines’.

U svakom slučaju, bit će zanimljivo igrati Luciu koja će i službeno biti prva ženska protagonistica ovog serijala videoigara. Inače, posljednje izdanje, ‘GTA V’. izdan je 17. rujna 2013. godine, što znači da su fanovi na novi nastavak čekali više od 10 godina. U međuvremenu, ‘petica’ je postala druga najprodavanija igra na svijetu sa 190 milijuna isporučenih primjeraka. Prodavaniji je jedino ‘Minecraft’ s 300 milijuna prodanih primjeraka.