Pretraga

Još jedan će grad učenicama osigurati besplatne uloške: Za sve su zaslužni mladi

A- A+

U posljednje je vrijeme na domaćem prostoru sve više inicijativa koje se trude uvesti besplatne menstrualne potrepštine u škole i na fakultete. Još jedan grad u središnjoj Hrvatskoj pridružio se tom valu inicijativa pa za sve učenice osnovne škole osigurao besplatne higijenske uloške.

ormarići s higijenskim (menstrualnim) ulošcima

Foto: OŠ Slava Raškaj, Ozalj

Još jedan grad pridružio se sve raširenijoj inicijativi među škola u državi. Nakon Karlovca, i Ozalj je osigurao besplatne menstrualne uloške za učenice u Osnovnoj školi Slave Raškaj. U toj su osnovnoj školi u ženskom toaletu postavljeni ormarići s higijenskim ulošcima, koji će djevojčicama biti uvijek na raspolaganju.

– Do sada su se mogle obratiti, u slučaju potrebe, učiteljici biologije, razrednici ili pedagoginji, a od danas je njihova intima zaštićena i samostalno će uzimati potrebno, objavili su prošlog ponedjeljka iz OŠ Slava Raškaj.

Za sve su, kako kažu iz Škole, zaslužni – mladi. Savjet mladih grada Ozlja predstavio je inicijativu novoj gradonačelnici Lidiji Bošnjak. Dječje gradsko vijeće na čelu s predsjednicom Leom Blažinom je taj prijedlog podržalo i Grad Ozalj je financijski omogućio ostvarenje. Na ravnateljici škole Gordani Basar je ostalo da sve to organizira, nabavi i vodi brigu o dostupnosti higijenskih uložaka za učenice svoje škole.