Pretraga

Još jedan zagrebački fakultet promijenio upravu: Na dužnost stupio novi dekan i prodekani

A- A+

Fakultet prometnih znanosti još je jedan od fakulteta koji u novoj akademskoj godini ima novog dekana. Marko Šoštarić stupio je na dužnost 1. listopada 2022. godine, a izabrani su i novi prodekani za studijske programe i upravljanje kvalitetom te znanost i vanjsku suradnju.

FPZ Uprava

Foto: Fakultet prometnih znanosti

Marko Šoštarić novi je dekan Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Na dužnost je stupio 1. listopada 2022. godine, a imenovao je dvoje novih prodekana. Doris Novak novi je prodekan za studijske programe i upravljanje kvalitetom, a Dario Babić prodekan za znanost i vanjsku suradnju. Ivan Grgurević ostaje na poziciji prodekana za nastavu i studente, a Mladen Nikšić na poziciji prodekana za poslovanje.

Novi dekan Fakulteta prometnih znanosti

Novi dekan Mario Šoštarić rođen je 1980. godine u Karlovcu, gdje je završio osnovnu školu i prirodoslovno-matematičku gimnaziju. Nakon završene gimnazije 1999. godine, upisao je na Fakultetu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu sveučilišni dodiplomski studij cestovnog smjera gdje je diplomirao 2004. godine. Za studentski rad ‘Zagrebački metro: da ili ne’ nagrađen je Rektorovom nagradom. Tijekom cijelog studija bio je stipendist Ministarstva znanosti i tehnologije u kategoriji posebno nadarenih studenata.

Po završetku studija 2004. godine zaposlio se u tvrtki Peek Traffic d.o.o., gdje je radio do 2005. godine kao razvojni inženjer na inteligentnim transportnim sustavima. Od 2005. do 2010. godine radio je na Institutu prometa i veza kao istraživač i prometni planer, a od 2010. godine radi na Fakultetu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

Na Fakultetu prometnih znanosti magistrirao je 2010. godine, a doktorirao 2014. godine s temom ‘Model utvrđivanja udjela tranzitnog prometa u cestovnom prometnom toku’. U rujnu 2017. izabran je u znanstveno-nastavno zvanje i radno mjesto docenta, a u rujnu 2021. u zvanje izvanrednog profesora. Od 2015. do 2018. godine bio je voditelj Ureda za projekte i transfer tehnologije, a od 2018. godine je obnašao funkciju prodekana za znanost i vanjsku suradnju Fakulteta prometnih znanosti. U svom znanstvenom, nastavnom i stručnom radu bavi se prometnim planiranjem, projektiranjem, održivom mobilnošću, gradskim prometom te sa sigurnošću prometa.

Izdvojeni članak
novi dekani2

Dva velika zagrebačka fakulteta predstavila nove uprave, pogledajte tko će ih voditi

Novi prodekani Fakulteta prometnih znanosti

Doris Novak rođen je 1971. godine. Diplomirao je 1997. godine, a doktorirao 2007. godine. Član je Akademije tehničkih znanosti Hrvatske i autor brojnih udžbenika i priručnika o zrakoplovstvu. Dario Babić završio je Tehničku školu Ruđera Boškovića i diplomirao na Fakultetu prometnih znanosti 2011. godine. Od 2022. godine se nalazi na čelu Ispitnog laboratorija Zavoda za prometnu signalizaciju.

Dvoje prodekana također ostaje na pozicijama.Ivan Grgurević rođen je 1981. godine, a od 2005. godine radi kao asistent na Fakultetu prometnih znanosti, a trenutno je u zvanju izvanrednog profesora na Zavodu za informacijsko-komunikacijski promet. Član je Znanstvenog vijeća za promet HAZU-a. Mladen Nikšić izvanredni je profesor na Katedri za tehniku željezničkog prometa.