Pretraga

Konobar Luka (19) krao novac iz kafića u kojem je radio: ‘Zato što sam budala’

A- A+

Konobar Luka ukrao je iz kafića u kojem je radio 2.000 kuna te je protiv njega podignuta optužnica. Razlog iz kojeg je to učinio ne zna te tvrdi da je budala.

Foto: Unsplash

Luka, inače 19-godišnji konobar, ukrao je iz kafića u kojem je radio 2.000 kuna, zbog čega je ovih dana ‘zaradio’ optužnicu.

Naime, Luka je prošle godine početkom rujna radio u kafiću na zagrebačkoj Gupčevoj zvijezdi. Gostima je naplaćivao naručena pića, ali nije izdavao računa, već je novac sebi zadržao i tako oštetio vlasnika kafića za 2.000 kuna.

Kako prenosi portal danica.hr, 19-godišnjak je priznao krivnju, ali tvrdi da nije uzeo 2.000 kuna, već oko 200 kuna manje.

Izdvojeni članak
provala

Provalio u školu i ukrao novac iz aparata za kavu: 19-godišnjak osumnjičen za dvije teške krađe u Obrovcu

– Točno je i da nisam izdavao račune, ali gazda je rekao da se neki računi izdaju, a neki ne. Novcem sam kupovao hranu i druge potrepštine. Zašto sam to učinio? Ne znam. Zato što sam budala, rekao je Luka u istrazi.

Inače, Luka danas radi kao konobar u drugom kafiću i ima plaću oko 6.000 kuna plus ‘bakšiš’. Iz tog razloga kaže kako je spreman bivšem gazdi nadoknaditi štetu, no navodi se da je to obećao i prije pokretanje kaznenog postupka. Čak je i potpisao sporazum prema kojem se obvezao vratiti novac u tri rate.

Nestašni 19-godišnjak to, očito, nije učinio, stoga ga je gazda kafića kazneno prijavio. Državno odvjetništvo traži za Luku osam mjeseci uvjetnog zatvora, vraćanje novca i podmirivanje troškova kaznenog postupka u iznosu od 500 kuna.