Pretraga

Kozmička providnost: Oglas za posao koji idealno odgovara rektoru Borasu

A- A+

Nevjerojatna slučajnost u kozmičkim parametrima dogodila se rektoru zagrebačkog Sveučilišta Damiru Borasu. Gotovo sudbonosno, ponudilo mu se rješenje za brojne njegove probleme kroz oglas Učiteljskog fakulteta u Zagrebu. Naime, spletom okolnosti otvoren je natječaj za posao redovitog profesora koji u potpunosti odgovara znanstvenom radu samog rektora! Međutim, rektor mora hitno reagirati i prijaviti se jer je danas zadnji dan prijave.

Ilustracija srednja.hr

Izdvojeni članak

Studenti urudžbirali tortu i poklon rektoru Borasu za 65. rođendan i dobili pečat

Rektor Damir Boras mora do kraja akademske godine od svog matičnog Filozofskog fakulteta dobiti dozvolu za produžetak rada nakon 65. godine. Studenti su mu prilikom rođendana čestitali s urudžbiranjem torte, a on im se pritom nije ni zahvalio jer je vjerojatno bila neukusna. U slučaju da ne dobije dozvolu za produžetak rada, morat će prekinuti rektorski mandat na pola, što nikako nije dobro ako ste ambiciozni.

Kozmičke sile su prepoznale rektorove želje i transformirale je u oglas koji u potpunosti odgovara njegovom znanstvenom opusu. Tako je Učiteljski fakultet 20. prosinca, taman kao božićni poklon, otvorilo natječaj za redovitog profesora na neodređeno vrijeme!

– Učiteljski fakultet raspisuje natječaj za izbor u znanstveno-nastavno zvanje i na radno mjesto redovitog profesora za znanstveno područje društvenih znanosti, polje informacijske znanosti, grana informacijski sustavi, na neodređeno vrijeme, u punom radnom vremenu, na Odsjeku u Petrinji – 1 izvršitelj, stoji u natječaju.

Izdvojeni članak

Propala sjednica Vijeća FFZG-a: Da rektor ima interes na drugim fakultetima, i tamo bi se raspuštali zborovi

Rektor je prije stupanja na dužnost bio dekan Filozofskog fakutleta u Zagrebu gdje je utemeljio Katedru za leksikografiju i enciklopediku te je jedan od osnivača Odsjeka za informacijske i komunikacijske znanosti. Za znanstvenog savjetnika u području društvenih znanosti, polje informacijske znanosti, grana informacijski sustavi i informatologija izabran je 19. 10. 2006., a za redovitog profesora na vrijeme od 5 godina potvrđen je na Senatu Sveučilišta u Zagrebu 12. 12. 2006.

Primjetit ćete da rektoru, sasvim prigodno, odgovaraju kriteriji natječaja po području, polju, grani i svemiru. I vrapcu na grani je poznato koje probleme rektoru izazivaju nedisciplirani studenti i profesori na Filozofskom fakultetu, a s ovim natječajem i prelaskom na Učiteljski fakultet mogao bi uz manje briga osigurati dozvolu za produžetak rada. Nevjerojatni su ti ljudi s Filozofskog, koji tjeraju vlastitog rektora jer im je raspustio Studentski zbor zbog manje od 15 posto članova u Fakultetskom vijeću, a isto nije htio napraviti na drugim fakultetima.

Nadamo se da je rektor već prije vidio natječaj, ali ako nije, poručujemo mu da se čim prije prijavi! U akademskoj zajednici profesori ne vole kada se prijave šalju 10 minuta poslije ponoći, a nema sumnje vjerovati kako dekan Učiteljskog fakulteta isto razmišlja.

Isto tako, s obzirom da je natječaj otvoren za mjesto u Petrinji, a sve kako bi olakšali rektoru, pogledali smo mogućnsti prijevoza. Prema Google Mapsu, riječ je 58 kilometara dugom putu, za što će automobilom trebati oko sat vremena. Odlazak s Trga Maršala Tita lakše će pasti jer je adresa Odsjeka u Petrinji na Trgu Matice Hrvatske. Pojedini autoprijevoznici, koje nećemo reklamirati, nude za 34 kune prijevoz u jednom smjeru u trajanju od 90 minuta.

Rektoru Borasu, u slučaju da se prijavi na natječaj, želimo svu sreću na intervjuu za posao.

Zagreb-Petrinja udaljenost