Pretraga

Kreativna dizajnerska rješenja mlade studentice arhitekture

A- A+

Studentica dizajna pri Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu Maja Jandrić oduvijek je znala kako će jednog dana otisnuti u kreativnom svijetu. Njene kreativne i inovativne ideje ne prestaju oduševljavati kako struku, tako i ljubitelje dizajna.

Screenshot: HRT

Mlada dizajnerica za svoj je rad na fakultetu pod nazivom Twool dobila i nagradu Hrvatskog društva dizajnera za najbolji produkt dizajn u studentskoj kategoriji na Izložbi hrvatskog dizajna 2013/2014. Riječ je naime, o multifunkcionalnom setu alata za vrtlarenje koji je dizajnirala, kaže, inspirirana organskim oblicima biljaka, prenosi HRT. No, u fundusu ove talentirane studentice krije se još mnogo inovativnih radova.

Autoportret od Lego kockica

Lego kockice krive za sve

Maja je oduvijek bila zaljubljena u gradnju pa je tako već kao mala iz lego kockica obožavala graditi neki svoj svijet, koji joj sve više svidio od samih Lego firgurica. 

– Otkad sam bila jako malo roditelji su mi kupovali Lego kocke i tako sam se zaljubila u gradnju i od tu se rodio interes za arhitekturu, dizajn i općenito za kreativno stvaranje, izjavila je za HRT inovativna studentica. 

Da lego kockice nije ostavila po strani ni kada je krenula na fakultet svjedoči još jedan fakultetski zadatak kojeg je ovog puta svestrana Maja odlučila napraviti upravo iz najdražih kockica svakog djeteta. 

 – Trebalo je napraviti autoportret na netipičan način, i ja sam logično izabrala Lego kockice iz razloga što to na neki način gradi mene kao osobu i dizajnericu, priznala je Maja.

Ono na što je izrazito ponosna je i ‘Twool’ koji je osim nagrade osvojio simpatije diljem zemlje. Ideja joj je, kaže, bila osmisliti alat za balkonsko vrtlarenje, odnosno user-friendly alat koji nije profesionalan ni skup. U ‘Twool’ setu koji se svojom estetikom ne nameće biljkama dobiju se dvije alatke koje imaju po dvije funkcije, a to su grabljice-vile te lopatica i klin.

Nagrađivani vrtlarski set ‘Twool’

Pernica za kreativce

Višenamjenska kreativna rješenja

Dizajnerica u svome radu pokušava isproducirati proizvode koji će na što jednostavniji način riješiti više problema, a da se ujedno postigne i visoka estetska i uporabna vrijednosti. 

Vođena problemom kojim se susreću svi kreativci, a to je premalo mjesta u pernici u kojoj ne stane sav pribor, Maja je osmislila multifunkcionalnu pernicu za dizajnere u koju stane sve, a po potrebi pernica se može dijeliti na manje komade koji funkcioniraju kao samostalne cjeline. Prijenosna polica je još jedan kreativni izum mlade studentice čiji je zadatak bio iskoristiti pleksiglas u proizvod koji će imati što manje otada. Polica koju je dizajnirala služi da se uz krevet lako postavi čaša, mobitel te knjiga ili časopis. Iako Maja u svom radu pokušava koristiti prirodne materijale, priznaje kako oni nisu uvijek najbolje rješenje. 

Ovoj studentici prethode brojne izložbe u Hrvatskoj i regiji, a uopće ne sumnjamo da će se za njene inovativne i lako primjenjive proizvode još čuti.

Višenamjenska polica od pleksiglasa

Kreativna dizajnerska rješenja mlade studentice arhitekture
Share via
Copy link
Powered by Social Snap