Pretraga

Sveučilište ima novi kalendar, a u njemu se nalaze aktivnosti koje na šest fakulteta organiziraju i – studenti

A- A+

Šest fakulteta na Sveučilištu u Zagrebu bavi se, u nekom obimu, umjetnošću – bilo likovnom, glazbenom ili dizajnom. Sve takve aktivnosti koje organiziraju studenti i njihovi mentori okupili su u jedan umjetnički kalendar pod nazivom UniART. U njemu možete pronaći sve manifestacije, počevši s ovom akademskom godinom 2022./2023., na različitim fakultetima, koje možete posjetiti u narednim tjednima i mjesecima.

rektorat sveučilište u zagrebu

Foto: Ivan Božić | srednja.hr

Sveučilište u Zagrebu prvi put objedinjuje i predstavlja umjetničku djelatnost svojih sastavnica ‒ akademija i fakulteta ‒ pod zajedničkim nazivom UniART. Povodom toga objavili su i prvi ikada umjetnički kalendar, počevši s tekućom akademskom godinom 2022./2023.

Šest fakulteta koji se bave umjetnošću

U izradi kalendara sudjelovali su Akademija dramske umjetnosti, Akademija likovnih umjetnosti, Muzička akademija, Tekstilno-tehnološki fakultet, Arhitektonski fakultet i Katolički bogoslovni fakultet. Sastavnice su to zagrebačkog sveučilišta koje imaju umjetničku komponentu te organiziraju i izvode različite oblike umjetničke djelatnosti. Umjetničke projekta na ovim faksevima vode studenti i njihovi mentori.

– Sveučilište je prepoznalo potrebu objedinjenja i predstavljanja svih aktivnosti umjetničkoga područja, od pojedinačnih produkcija do složenih zajedničkih interdisciplinarnih projekata akademskoj zajednici i široj kulturnoj javnosti kako bi bila pravodobno informirana o širokoj paleti najraznovrsnijih umjetničkih događanja, priopćili su iz rektorata Sveučilišta u Zagrebu.

Umjetnički kalendar Sveučilišta u Zagrebu sadržava aktivnosti, djelatnost i programe svake navedene sastavnice te kalendarski prikaz s datumima događanja. Pripremljen je u digitalnom obliku, a pripadajući kratak prikaz događanja s uključenim datumima izrađen je u tiskanom obliku letka. Oba dokumenta možete pronaći na kraju teksta.

Izdvojeni članak
rektor sa žezlom u ruci proglašava profesora počasnim doktorom

Rektor Lakušić dodijelio je prvi počasni doktorat u svojem mandatu: ‘Iznimno sam počašćen’

‘Želimi razvijati svijest o umjetnosti’

Ovim važnim iskorakom, ističu sa Sveučilišta u Zagrebu, žele cijelu akademsku zajednicu, ali i zainteresiranu javnom približiti umjetničkom djelu i području te razviti svijest o umjetnosti.

– Želimo razvijati svijest o umjetnosti i otvorenost prema specifičnostima umjetničkoga izražavanja, poticati praćenje umjetničkih programa i razvoj publike s osobitim naglaskom na studente Sveučilišta u Zagrebu, kao i na svu mladu populaciju, dotaknuti svaku osobu idejama i emocijama koje proizlaze iz stvaranja, prakticiranja ili jednostavno uživanja u umjetnosti, a možda potaknuti i njihovu osobnu kreativnost, navode na stranicama rektorata.

U prvom dokumentu ispod možete pronaći skraćeni letak s datumima i opisom manifestacija koje se održavaju u ovoj akademskoj godini, a u drugom dokumentu cijelu digitalnu publikaciju umjetničkog kalendara zagrebačkog sveučilišta te. Napomena: ako vam se dokumenti ne prikazuju, potrebno je ponovno učitati stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab