Pretraga

Krenula izrada i produljenje pokaza, iz ZET-a poručuju: ‘Učenici i studenti neka što prije to obave’

A- A+

ZET je započeo s produljenjem postojećih kao i s izradom novih pokaza za učenike i studente za školsku i akademsku godinu 2022./2023. Iz ZET-asu objavili i datume od kada će studenti i učenici na kioscima i ZET prodajnim mjestima moći produljiti već postojeće pokaze, a za one koji svoje pokaze još nemaju, preporučuju da ih krenu što prije napraviti.

Fotomontaža / srednja.hr

Zagrebački električni tramvaj (ZET) krenuo je s produljenjem postojećih i s izradom novih Pretplatnih karata za javni gradski prijevoz, odnosno pokaza učenicima osnovnih i srednjih škola, kao i studentima, za novu školsku i akademsku godinu 2022./2023.

ZET preporučuje da se u izradu krene što prije kako bi se stigli napraviti svi pokazi do početka nastave

Za one koji još nemaju pokaz, ZET preporučuje da se u izradu krene što prije kako bi se stigli napravitii svi pokazi do početka nastave jer potvrda o predanom zahtjevu za izradu kartice nije zamjena za valjanu kartu. Za učenike škola počinje 5. rujna, što je za nešto više od dva tjedna, a studentima akademska godina kreće u listopadu.

– Učenici koji već imaju ZET karticu ne trebaju izrađivati novu, no trebaju produljiti učenički status i to na bilo kojem prodajnom mjestu ZET-a uz ovjereni obrazac Zahtjeva, a studenti mogu već sada temeljem elektroničke baze (ISAK) produljiti svoj studentski status. Daljnje produljenje profila za sve korisničke skupine je preduvjet za kupnju mjesečnih ili godišnjih kupona, navode iz ZET-a.

Izdvojeni članak

Pitali smo ZET hoće li poskupjeti pokazi za studente i učenike, evo kako odgovaraju

Studenti koji već imaju pokaz, produljiti ga mogu na kioscima i ZET prodajnim mjestima od 20. kolovoza, a učenici od 2. rujna

Studenti koji već imaju pokaz, produljiti ga mogu na kioscima i ZET prodajnim mjestima od 20. kolovoza, a učenici od 2. rujna. Produljenje statusa se ne naplaćuje niti je potrebna nova fotografija, pod uvjetom da je fotografija primjerena godinama starosti, već se prilikom dolaska na prodajno mjesto ažuriraju podaci na postojećoj kartici korisnika.

– Produljenje profila na Pretplatnim kartama, zahvaljujući informatičkoj povezanosti s elektroničkom bazom podataka učenika osnovnih i srednjih škola (e-Matica), kao i sa studentskom elektroničkom bazom (ISAK), bit će omogućeno polaznicima onih obrazovnih institucija koji se nalaze u sustavima, odnosno pravovremeno ažuriraju podatke za nadolazeću školsku ili akademsku godinu i to bez prethodnog ovjeravanja Zahtjeva ZET-a u tajništvima obrazovnih institucija, ističu iz ZET-a.

Izdvojeni članak

Studentski pokaz za javni prijevoz u Osijeku ima neobičan naziv: ‘Došljake to zbunjuje’

Oni koji neće biti u elektroničkoj bazi podataka, moraju donijeti ovjeren Zahtjeva na prodajno mjesto ZET-a

Međutim, ako se netko od korisnika neće nalaziti u sustavu, na što prijevoznik ne može utjecati, za produljenje pokaza potrebno je dostaviti prethodno ovjeren obrazac Zahtjeva na prodajno mjesto ZET-a.

– Učenici prvih razreda srednjih škola i studenti prve akademske godine, kojima je prebivalište na području gradova Velike Gorice i Zaprešića, moraju ovjeriti Zahtjev ZET-a u obrazovnoj instituciji koju pohađaju, kao i u nadležnoj službi Grada. Redoviti studenti, kao i učenici s prebivalištem na području općina Bistra, Stupnik, i Luka obvezni su radi ostvarivanja prava na subvenciju Zahtjev ovjeriti u nadležnoj službi općine, objašnjavaju iz ZET-a.

Dodaju i kako učenici i studenti druge, treće ili četvrte godine, s područja Velike Gorice i Zaprešića, za produljenje profila neće trebati ovjeravati Zahtjev ZET-a u obrazovnoj instituciji i poglavarstvima, već će potrebno ažuriranje podataka na postojećoj Pretplatnoj karti moći obaviti na svim prodajnim mjestima ZET-a, kioscima Tiska i iNovina, ako će se nalaziti u odgovarajućoj elektroničkoj bazi podataka.