Pretraga

Kako je studirati na američkom koledžu u Dubrovniku? Studentica podijelila iskustvo u videu

A- A+

Nedavno je naša redakcija provela nekoliko dana u lijepom Dubrovniku, a to vrijeme iskoristili smo i kako bismo posjetili studenticu Lukreciju. Lukrecija studira na američkom koledžu koji jedan od svojih kampusa ima u Dubrovniku. Provela nas je kroz koledž i doznali smo kako izgleda njen tipičan dan na faksu.

Lukrecija Novaković, studentica koledža RIT Croatia

Lukrecija Novaković, studentica koledža RIT Croatia | Foto: srednja.hr

Kad smo redakciju na nekoliko dana odlučili preseliti u Dubrovnik, znali smo da naše putovanje neće proći bez posjeta američkom koledžu RIT Croatia. Zanimalo nas je kako je studirati po američkom sustavu u Hrvatskoj, a kroz sve nas je provela studentica Lukrecija Novaković.

Lukrecija je studentica prve godine studija Service Management. Iako je njeno studentsko putovanje tek započelo, Lukrecija je već postala predsjednica International Students Cluba na RIT Croatia. Studenti RIT Croatia dolaze iz svih dijelova svijeta, a klub brine o tome da su uključeni u studentski život, ali i da upoznaju hrvatsku kulturu. Osim spomenutog, studenti se mogu uključiti u mnoge druge studentske klubove, a mogu osnovati i novi klub po svojoj želji, sve to u suradnji sa Studentskim zborom.

Lukrecija nam je ispričala o aktivnostima kluba, a doznali smo i kako njen tipičan dan počinje predavanjima, nakon kojih slijedi rad na projektima i zadaćama. Ispričala nam je i o nekim posebnostima studiranja po američkom sustavu, kao što su predavanja na engleskom jeziku ili dvije diplome, američku i hrvatsku, koje dobiva po završetku studija.

Lukrecija Novaković, studentica koledža RIT Croatia

Lukrecija i članovi International Students Club-a u pauzi od predavanja na Pilama | Foto: srednja.hr

Uz sve to, Lukrecija je jedna od dobitnica stipendije na prošlogodišnjem Hospitality Star Search natjecanju u organizaciji RIT Croatia. Riječ je o natjecanju koje nudi sjajnu mogućnost osvajanja pune stipendije za studij Service Management.

Natjecanje je otvoreno i ove godine, a prijave traju do 7. travnja. Puna stipendija u iznosu od 28 800 eura dodjeljuje se najboljem kandidatu, a ukupan fond stipendija iznosi više od 70 000 eura! Izgleda li vam studentski život na američkom koledžu RIT Croatia zanimljivo i privlači li vas studij iz područja turizma u Dubrovniku, više o stipendiji doznajte ovdje.

Kako izgleda Lukrecijin tipičan dan na američkom koledžu, pogledajte u videu ispod.

@srednja_hr Američki studij na hrvatski način😎 @rit_croatia ♬ Chill Vibes – Tollan Kim