Pretraga

Labinski maturanti bacali petarde po školi, pa ravnatelj morao otkazati nastavu

A- A+

Nekolicina maturanata Srednje škole Mate Blažine jučer je u znak prosvjeda, jer se međusobno nisu uspjeli dogovoriti o lokaciji održavanja norijade, bacala petarde u hodniku škole. Ravnatelj je iz sigurnosnih razloga morao svim učenicima odgoditi nastavu, a zbog toga je na kraju ipak sve prošlo u najboljem redu. Svejedno, neki od učenika su nezadovoljni i tvrde da je upropaštena čar norijade.

Srednja škole Mate Blažine u Labinu danas nije odražala nastavu i to za sve učenike. Razlog su sigurnosne mjere, jer je ravnatelj zaključio da nakon jučerašnjeg incidenta s petardama u školskom hodniku nije sigurno održati nastavu. Norijada je protekla u najboljem redu, a večeras je za maturante osiguran prostor gradskog kulturnog centra. Unatoč tome, nekim maturantima smetalo je što na ispraćaju maturanata u školi nije bilo mlađih generacija.

Izdvojeni članak

Foto i video: Šou na trgu, kupanje u Manduševcu i osječka Quadrilla

Grupica maturanata odlučila upropastiti norijadu

– Ravnatelj je odlukom da mlađe generacije danas za vrijeme norijade neće imati nastavu upropastio cijelu čar norijade, kazao nam je maturant ove škole koji je htio ostati anoniman.

Dodaje kako je riječ o jednom lijepom doživljaju kad se mlađe generacije opraštaju od maturanata te da mu je žao što se ove godine to nije održalo.

Provjerili smo s ravnateljem Čedomirom Ružićem o čemu je točno riječ i zašto je odlučio da se danas nastava neće odražavati.

– Jučer je nekolicina maturanata bacala petarde na školskom hodniku za vrijeme velikog odmora i to naočigled drugih učenika i djelatnika škole, kazao nam je ravnatelj.

Zbog toga je u dogovoru s nastavničkim vijećem procijenio da je jedini način da se sve odradi u najboljem redu taj da danas nema nastave.

‘Puknule su samo tri petarde koje nisu mogle ugroziti nikoga’

Maturanti su odlučili bacati petarde jer se nisu mogli dogovoriti oko mjesta održavanja norijade. Iako se većina usuglasila za kulturni centar, nekolicina učenika bila je protiv te su, kako kaže ravnatelj, prijetili da će upropastiti cijelu manifestaciju.

– Zamislite što bi se dogodilo da je neka od petarda ozlijedila učenike nižih razreda. Postojala je mogućnost da nastane pravi kaos, a ja kao ravnatelj koji radi ovaj posao već 17 godina nisam to mogao dopustiti, objasnio je ravnatelj Ružić.

Nezadovoljni učenik svejedno tvrdi kako ‘se petarde bacaju na svakoj svakoj norijadi, a jučer su puknule samo tri koje nisu mogle ugroziti nikoga’.

Izdvojeni članak

Karlovački maturanti se za norijadu htjeli odjenuti u fratre, glavni fratar se pobunio

Sretan završetak: Učenici se ispričali ravnatelju, on im neće zamjeriti

Na današnjoj norijadi na glavnom trgu, ravnatelju su se učenici ispričali što su bacali petarde, a on je održao svoju riječ.

– Kazao sam im, ako danas protekne sve u redu, da neću niti na koji način sankcionirati njihovo bacanje petardi. Kako je sve bilo u redu, ja sam održao svoje obećanje, na kraju je pohvalio svoje učenike ravnatelj Ružić.

Norijada će se završiti večerašnjim slavljem maturanata u gradskom kulturnom centru, unatoč tome što je godinama bila organizarana zabava na plaži uz veliki šator. Međutim, zbog loše vremenske prognoze labinski maturanti odustali su od šatora.

Oko tri tisuće kuna koje su prikupili za iznajmljivanje šatora darovat će u humanitarne svrhe jednom oboljelom učeniku svoje škole.

Za više informacija o norijadi 2013. godine pogledajte ovdje:

Foto i video: Šou s norijade

Za vrijeme koprivničke norijade uništen centar grada

Gimnaziju Dubrovnik za vrijeme norijade demolirali nepoznati počinitelji

Program norijade za velike hrvatske gradove

Cijelu fotogaleriju norijade možete pogledati ovdje i označiti sebe i svoje prijatelje.