Pretraga

Maloljetnik s prijateljem dilao drogu po županiji: Policija ih prijavljuje državnom odvjetništvu

A- A+

Policijska uprava međimurska priopćila je da je dovršeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno je kako su stariji maloljetnik i 23-godišnjak počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Policija će protiv njih podnijeti kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Droga i novac pronađeni kod mladića|

Droga i novac pronađeni kod mladića|foto: PU međimurska

Stariji maloljetnik i njegov 23-godišnji ‘suradnik’ s područja Međimurja neovlašteno su proizvodili i dilali drogu, potvrdilo je kriminalističko istraživanje PU međimurske. Policija sumnja da je maloljetnik tijekom protekle godine u više navrata nudio na prodaju te prodavao drogu sintetski kanabinoid (ADB BUTINACA) osumnjičenom 23-godišnjaku.

– Ujedno, sumnja se kako je u više navrata nudio na prodaju i prodavao droge amfetamin, LSD te sintetski kanabinoid (ADB BUTINACA) raznim konzumentima na području Međimurske županije. Nadalje, istraživanjem je utvrđeno kako je osumnjičeni 23-godišnjak tijekom protekle godine nabavljao i posjedovao radi daljnje preprodaje drogu sintetski kanabinoid (ADB BUTINACA) od osumnjičenog starijeg maloljetnika te potom tu drogu u više navrata preprodavao raznim konzumentima na području Međimurske županije, stoji u priopćenju PU međimurske.

Izdvojeni članak
Djevojka (27) iz Zagreba drogu je skrivala i u bankovnom sefu

Djevojka iz Zagreba uhićena zbog posjedovanja droge: Dio je sakrila u – bankovni sef

Navode i da je pretragama domova i drugih prostorija koje koriste osumnjičeni mladići u Pušćinama i Kuršancu, ‘pronađeno 385 papirnatih smotuljaka ispunjenih sintetskih kanabinoid (ADB BUTINACA) koji je bio pomiješan sa smjesom za povećanje mase.’ Policija je našla i novac koji su mladići zaradili preprodajom droge.

– Pronađenu drogu i novac oduzeli su policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave međimurske te će protiv 23-godišnjaka i prema starijem maloljetniku podnijeti kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu, ističe PU međimurska.