Pretraga

Manijak autom naletio na školski autobus pun učenika pa krenuo bježati

A- A+

Zadnji dan škole virovitičkim učenicima i zadnji radni dan njihovom vozaču prije odlaska u mirovinu umalo je završio kobno. Na autobus kojim su putovali prema školi naletio je automobil, čiji je vozač nakon nesreće pobjegao u polje kukuruza. Nasreću, zahvaljujući pribranosti vozača autobusa, nitko nije teže ozlijeđen.

 

Nesreća u Jugovom polju | foto: ICV

– Cijeli svoj radni vijek vozim, ali nikad nisam doživio ni približno ništa ovom. Danas je u autobusu bilo oko 15 djece, osnovnoškolaca iz Cabune i Žubrice koja su išla „odraditi“ svoj zadnji dan u nastavnoj godini u Osnovnoj školi u Suhopolju. Kad se dogodio udar, svi smo ostali zatečeni, ispričao je za Informativni centar Virovitica vozač Slavko za kojeg svjedoci kažu kako je samo prisebnošću uspio izbjeći veću tragediju.

Osobni automobil đakovačkih registarskih oznaka jutros se u Jugovom Polju kraj Virovitice, i to velikom brzinom, zabio u autobus pun školaraca koji je iz Slatine putovao prema Suhopolju. Dvoje djece lakše je ozlijeđeno, a vozač automobila i krivac nesreće, piše ICV krenuo je bježati. Budući da je vozač Slavko, kojeg od milja zovu Mića, bio pribran, djeca su prošla bez većih posljedica.

Vozač koji je spasio učenike: Sudar ipak nisam uspio izbjeći

– U jednom trenutku, a radi se o sekundi, vozilo se našlo pred autobusom. U istom trenu procijenio sam da mogu izbjeći direktan sudar ako skrenem na livadu s desne strane ceste u naselju i to sam i učinio. No sudar nisam uspio izbjeći. Vozilo nas je udarilo sa strane, ali taj kontakt nije uzrokovao tragičan ishod, na svu sreću, prepričao je za ICV taj prisebni profesionalni vozač.

Automobil kojim se manijak zabio u školski autobus | foto: ICV

Osobni automobil prešao je na njihovu stranu, a nakon bočnog udarca u autobus, autobus se zanio. Josip je, izbjegavajući stupove javne rasvjete, autobus uspio “uparkirati” u mali kanal u polju kukuruza. U međuvremenu je, opisuju svjedoci za ICV, prošao pravi “slalom”, da smiri autobus i da ne dođe do novog sudara s “banderama” na putu.

Odlazi u zasluženu mirovinu

Tom vozaču Čazmatransovog autobusa danas nije samo zadnji radni dan u kojem prevozi učenike na nastavu prije praznika, već i – zadnji dan na poslu općenito. Jer, Slavko je sutra je u mirovini. Zahvaljujući današnjoj pribranosti, pamtit će ga kao heroja.

-Nakon nesreće odmah sam pogledao što je s djecom i kad sam utvrdio da je sve u redu, rekao sam im da iziđu iz autobusa na livadu. S druge strane vidio sam vozača automobila koji je skrivio nesreću da bježi preko polja kukuruza. No ubrzo ga je uhvatila interventna policija. Ne znam što mu je bilo da sve to učini, ne mogu i ne želim ga mrziti zbog tog što je ugrozio i svoj i naše živote, no nadam se da će ovakvih situacija na našim prometnicama biti što manje, poželio je Slavko, a prenosi ICV.

Policija je u trenutku pisanja ovoga teksta još radila očevid te nije objavila detalje o nesreći, kao ni vozaču kojeg su uhitili.