Pretraga

Matura iz Hrvatskog: Bilo je lakše nego na ljetnom roku

A- A+

Danas je počeo jesenski rok državne mature. Maturanti diljem Hrvatske su dobili drugu priliku da pokažu svoje znanje iz hrvatskog jezika.

Kafka i Krleža na eseju

Nešto manje od 20 tisuća maturanata je ostvarilo pravo da pristupi ispitima, od toga oko 3 tisuće na A i B razini hrvatskog jezika.

Razgovarali smo s nekoliko učenika ispred zagrebačke III. ekonomske škole i pitali ih kako je prošlo maturalni ispit ovaj put.

– Esej je bio super, dok je ostatak prošao malo lošije nego prošli put. U usporednom eseju je bio Kafkin Preobražaj i Gospoda Glembajevi od Krleže i to mi je pasalo. Ciljam na studij psihologije i nadam se da će rezultat biti dovoljno dobar da se upišem, rekla nam je Martina.

Zaspao na ljetni rok, pa morao na popravni

Maturanti su se složili da je ispit ovog puta ipak bio nešto lakši.

– Vjerojatno su shvatili da je ispit bio pretežak na prvom roku pa su sada malo popustili. Iako, ja se nemam što žaliti, zaspao sam na prvi rok tako da sam imao sreće što ovaj drugi nije bio još puno teži, rekao nam je bio Matija, svjestan svoje pogreške na početku ljeta.

Sutra učenike srednjih škola očekuje jesenski rok iz matematike. Prijavna lista broji 800 učenika na A razini i 3810 učenika na B razini. Želimo svima sreću na ispitu.