Pretraga

Medicinsko osoblje najtraženije: Plaća i do vrtoglavih 97,500 kuna

A- A+

Na nedavno održanom Sajmu karijera u zdravstvu, zaključeno je kako su za rad u dijelovima zapadne i sjeverne Europe najtraženiji liječnici i liječnice obiteljske medicine kao i kvalificirane medicinske sestre s petogodišnjim obrazovanjem. Najviše takvog osoblja traže zemlje poput Francuske, Engleske, Njemačke, Švedske i Danske. 

Izdvojeni članak

Student medicine progovorio o nemaru i taštini liječnika s Rebra koji mu oduzimaju zdravlje

Osim liječnika i medicinskih sestara na dobroj je cijeni i zanimanje fizioterapeuta, a iz tvrtke Karijere u bijelom ističu kako kako se već duže vremena na medicinskim sajmovima regrutira osoblje iz medicine za rad u zemljama zapadne Europe, prenosi Poslovni.hr.

Ono što je svakako primamljivo za odlazak na rad u inozemstvo je i činjenica da se specijalistima nude plaće od 3,000 pa sve do 13,000 eura bruto, ovisno o iskustvu i specijalizaciji. Liječnici su apsolutni hit prema potražnji poslova prostorima zapadne i sjeverne Europe, a medicinske sestre i tehničari cijenjena su radna snaga u privatnim klinikama, rehabilitacijskim liječilištima kao i u domovima za starije. 

Kako tvrde iz Karijere u bijelom, plaće medicinskih sestara i tehničara slične su onima kakve imaju liječnici početnici, a iznose više od 2,000 eura neto.

Fizioterapeuti traženi su u domovima za starije i rehabilitacijskim centrima po Njemačkoj, Austriji, Engleskoj i Irskoj s početnim plaćama u iznosu od 1,800 neto eura.

Sajam karijera u Zagrebu je održam po deveti put, a sudjelovalo je ukupno dvanaest agencija za zapošljavanje.