Pretraga

Ministarstvo ne otkriva s koliko učenika je izgubljen kontakt od uvođenja online nastave: Francuzi znaju da je takvih 5 posto

A- A+

Francuski ministar obrazovanja rekao je da je, otkako je počela online nastava sredinom ožujka, kontakt izgubljen s čak 5 posto učenika unatoč brojnim nastojanjima da se dođe do njih. Naglasili su da je to velik problem, a mi smo poslali upit našem Ministarstvu znanosti i obrazovanja da provjerimo koliko je takvih učenika kod nas.

Foto: srednja.hr

Iz Ministarstva su nam odgovorili da, za razliku od većine drugih zemalja, u Hrvatskoj svaki učenik ima jedinstveni elektronički identitet (AAI) koji je dio odgojno-obrazovnog sustava i dio pedagoške dokumentacije.

– Učenik se u virtualni razred uključuje sa svojim elektroničkim identitetom i svaki razrednik i predmetni nastavnik, kao i u fizičkoj učionici ima uvid u prisustvo učenika, rekli su nam.

Međutim, konkretan odgovor na pitanje s koliko učenika se nije uspjelo stupiti u kontakt nismo dobili, samo odgovor da je Ministarstvo nastavnicima poručilo da kontaktiraju roditelje ako učenik nije sudjelovao u nastavi na daljinu.

– Ministarstvo je školama 2. travnja proslijedilo dopis u kojem se, između ostalog, daje uputa da ako učenici nisu sudjelovali u nastavi na daljinu, nastavnici kontaktiraju roditelje i utvrde razloge, napisali su nam bez konkretnog odgovora o broju učenika s kojima do danas nije stupljeno u kontakt u online nastavi.