Pretraga

Ministarstvo produžilo praznike za tjedan dana!

A- A+

Ministar Jovanović je nakon skupa ravnatelja u Zadru dao kratku izjavu za medije u kojoj je najavio da će uskršnji praznici biti produljeni za dodatnih tjedan dana.

Škola tako neće početi 10.4., nego tek u ponedjeljak, 16. travnja. Ministar je svoju odluku donio nakon konzultacija s ravnateljima osnovnih i srednjih škola. “Učenicima ćemo na ovaj način omogućiti da se bolje pripreme za kraj godine, a vjerujemo da će našu odluku najviše pozdraviti maturanti koji se moraju pripremati za maturu“, izjavio je Jovanović. Veliki broj ravnatelja protivio se ovakvoj odluci jer smatraju da je učenici neće iskoristiti za učenje. “Upravo smo dali učenicima dodatnih tjedan dana da se zezaju i ne rade ništa“, rekao je ravnatelj jedne gimnazije koji je htio ostati anoniman.

Jovanović je pak uvjeren da će ovaj tjedan dobro doći svim učenicima i da će ga znati iskoristiti na pravi način:”Dali smo učenicima priliku da se dokažu i pokažu da će stvarno učiti tih tjedan dana. Ako se pokaže da je ovo bila dobra odluka, a ne sumnjam da hoće, mogli bi to uvesti kao nagradu svake godine.”

Planirate li učiti tih tjedan dana ili ćete se odmarati?

————————————————————————————————————————————

Nastavak ove priče pročitajte ovdje.