Pretraga

Možete mirno spavati: Prošao je prvi april i sve što ste tijekom dana ovdje čitali bila je zezancija

A- A+

Prvi april dan je rezerviran za šale i smicalice diljem svijeta i to prema nekim izvorima već šest stoljeća zaredom. Puno kraće, ali opet više godina, ovaj je dan i na srednja.hr rezerviran za bezbolne šale. Tako je bilo i ovog petka.

Foto: srednja.hr

Nekog službenog dokaza o tome kome je i kako palo napamet da servira prvu prvotravanjsku šalu, i tko je bio toliki influencer da se to pretvori višestoljetni običaj, zapravo – nema. Nekoliko je nepotvrđenih teorija, ali je pretpostavka da prvoaprilske šale potječu još iz  16. stoljeća. Tu tradiciju njegujemo i na portalu srednja.hr pa smo čitateljima i za danas pripremili više šala.

Ravnatelji ne moraju strahovati – škole s manje od 150 učenika neće se zatvarati i neće završavati na burzi jer će im nastavnici i učenici biti raspoređivani u druge škole. Ne moraju strepiti niti da će im tajnici i tajnice otići u štrajk jer konstantno moraju izmišljati izgovore zašto ravnatelja nema u školi kad ga netko zove na telefon. Barem još neko vrijeme mogu se praviti da su na ‘sastanku’ ili ‘službenom putu’. Ni nastavnici neće morati otiskom prsta potvrđivati da su došli u školu i ondje ostajali osam sati. To bi bilo dosta nerealno jer bi onda svakome od njih morao biti ustupljen neki kabinet, a stanje u mnogim školama je takvo da taj prostor jednostavno ne postoji. Koliko i kako koji nastavnik zaista radi, čini se, i dalje će ostati samo priča kojom se kolege bave u zbornicama.

Ne znamo prati li ministarstvo zaista objave nastavnika u grupama na društvenim mrežama i ima li ondje infiltrirane ‘špije’, ali nastavnici za ondje napisano neće stegovno odgovarati niti će im se zbog toga prekidati ugovori o radu.

Također, nije procurio ispitni materijal za maturu iz Matematike, ali ako ništa drugo, barem ste provježbali zadatke za maturu. Naime, zadatci koje ste mogli vidjeti zaista su zadaci s mature, ali iz ispita provedenog 2017. I druga ‘vijest’ o maturi – da će probni ispiti u nekim školama ulaziti u zaključne ocjene – nije istinita. Rezultat probnog ispita ni na koji način neće utjecati na školski uspjeh učenika – tako je najavljeno, a to i ostaje pravilo.

Studenti viši od 190 cm, oni iz Hercegovine i Dalmacije, neće ostajati gladni – država im ne planira ukinuti x-icu. Isto tako, šverceri u tramvajima mogu odahnuti, ZET se ne vraća u neka prošla desetljeća i neće na ulaze ponovno postavljati konduktere koji će kontrolirati pokaze i isprave putnika.

Iako su se u jeku pandemije koronavirusa, čiji kraj još uvijek nije službeno proglašen, po društvenim mrežama mogle čitati svakojake gluparije, dodatnog sata biologije u školama neće biti. Školarci mogu biti mirni i po pitanju mobitela – oni u školama neće biti zabranjeni. A mirno spavati mogu i roditelji, neće imati posla sa socijalnom službom ako ponekad ne odu na informacije u školu.

Sve ovogodišnje prvoaprilske podvale možete pročitajte na poveznicama:

Modernizacija ili kontrola? Učitelji će skenirati otisak prsta na ulazu u školu, ovako izgleda uređaj

Školske tajnice planiraju krenuti u štrajk: ‘Dosta nam je izmišljanja da su ravnatelji na sastanku’

Zbog antivakserskih teorija o koronavirusu u škole se uvodi dodatan sat biologije

Došao je konačni kraj švercanju u tramvajima i autobusima, ZET vraća konduktere

Loša vijest za učenike: Zabranjuju se mobiteli u školama diljem Hrvatske

Nakon rasprave s dekanima, stižu nove promjene u zakon: Neki studenti izgubit će pravo na iksicu

Roditelji, pozor: Obvezno morate na informacije jednom mjesečno, u protivnom bit će uključena socijalna služba

[Zadatak dana] Procurio dio zadataka s nadolazeće mature iz Matematike! Probajte ih riješiti

Neki nastavnici su odlučili: Ocjenu iz probne mature uzet će u obzir pri zaključivanju

Država ide u transformaciju škola zbog cjelodnevne nastave: One s manje od 150 učenika zatvaraju se

Neslužbeno: Ministarstvo zabrinuto sadržajem u nastavničkim grupama, ima osnove za stegovne postupke